Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přetlak tenistek ve formě – do Itálie poletí tým v pěti

Praha - Pětici Petra Kvitová, Klára Zakopalová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká nominoval kapitán tenistek Petr Pála na semifinále Fed Cupu v Itálii. Úřadující dvojnásobné vítězky soutěže budou o třetí finále v řadě bojovat na antuce v Palermu během příštího víkendu 20. a 21. dubna.

"Doufám, že v neděli odletíme v plné sestavě a finální nominaci na zápas udělám až na místě podle zdravotního stavu a formy hráček," řekl Pála na facebooku českého týmu. Nominace pro zápasy Fed Cupu musí obsahovat jen čtyři jména.

Vedle světové osmičky Kvitové je českou dvojkou Zakopalová, která letos hraje dobře a dostala se už na 21. místo žebříčku WTA, což je její maximum. O dvojce do dvouher rozhodne Pála mezi Zakopalovou a Šafářovou, které se letos příliš nedařilo, ale v Charlestonu postoupila do čtvrtfinále a vyhrála čtyřhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Pála nominoval na Itálii

"Klára vykazuje dlouhou dobu velice solidní výkony a jsem taky rád, že Lucka dokázala v Charlestonu pár zápasů vyhrát, což je pozitivní," řekl Pála směrem k Šafářové (25. v pořadí WTA), autorce vítězného bodu z loňského finále proti Srbkám.

Supertěžké utkání s neoblíbeným soupeřem

Italský tým se opírá o sedmou hráčku světa Saru Erraniovou s třináctkou Robertou Vinciovou, které společně tvoří nejlepší deblové duo současnosti. "Erraniová hraje dlouho fantasticky a Vinciová je velice nepříjemná," řekl Pála. V týmu je doplňují Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová. "Bude to tam strašně těžké. Italky mají formu a povrch podle svých představ. Ale zkusíme je porazit. Není to nemožné!" řekla Kvitová deníku MF Dnes.

Petr Pála:

"Motivace je obrovská. Všichni máme vzpomínky na loňské finále, protože to bylo absolutně úžasný."

Kvitová, Zakopalová a Hlaváčková hrají tento týden na syntetické antuce v Katovicích, Šafářová má volno a Hradecká léčila bolavá záda. "Co vím od ní a od doktora Voráčka, tak by měla být v pořádku a už trénovat," řekl Pála.

Češky letos v prvním kole porazily v Ostravě Austrálii 4:0. S Italkami si zopakují loňský semifinálový souboj, který doma vyhrály na rychlém povrchu 4:1. V historii samostatné republiky se s týmem z Apeninského poloostrova utkají už pošesté, vzájemná bilance vyznívá lépe pro Italky, které vyhrály čtyři utkání.

Právě s Italkami a na antuce naposledy české tenistky okusily ve Fed Cupu porážku. V roce 2010 neuhrály Petra Kvitová a spol. v Římě ani set. "V Římě to byla velmi nepříjemná prohra, ale tehdy byly Italky o dvě třídy lepší. Tentokrát to bude velmi těsné," věřil Pála a řekl, že i na antuce budou jeho svěřenkyně útočit na postup. "Máme tým, který dokáže v této sestavě hrát na všech površích," řekl.

Od prohry s Italkami v roce 2010 tenistky zvítězily sedmkrát po sobě a dvakrát získaly stříbrnou mísu. Pála by si rád s týmem zopakoval loňské finále v bouřlivém domácím prostředí. Češky totiž mají v případě postupu jisté, že by hrály o titul buď proti Rusku, nebo Slovensku před svými fanoušky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články