Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Větší hala, vyšší příjmy – semifinále Davis Cupu bude nejspíš v Praze

Ostrava - Pražská O2 Arena bude v září pravděpodobně dějištěm zápasu mezi českými tenisty a Argentinou v semifinále Davisova poháru. Podle šéfa pořádající agentury Miroslava Černoška definitivní stanovisko zatím nepadlo, ale jednání finišují k cíli.

Čeští tenisté hrávají v posledních letech domácí duely Davisova poháru prakticky jen v Ostravě a Praze, před nadcházejícím soubojem o postup do finále je favoritem hlavní město. "Stanovisko zatím není definitivní, ale velmi se blížíme k Praze. Pro ni hovoří především velikost divácké podpory, to znamená nějakých čtrnáct tisíc lidí, a nezastírám, že svou roli hraje také příjem ze vstupného," řekl Černošek.

Finále Fed Cupu v Ostravě?

Ostravě by podle něj mohla připadnout organizace utkání Fed Cupu, pokud české tenistky o příštím víkendu uspějí v Itálii. "Jsme oprávnění slíbit, že když uspějeme v Itálii, uděláme vše pro to, aby se finále hrálo v Ostravě," řekl Černošek.

Kapitán daviscupového výběru Jaroslav Navrátil se místem zápasu až tak nezabývá. "V obou městech se cítíme opravdu fantasticky. Jestli budeme hrát v Praze, tak to bude lepší jen proto, že tam těch diváků bude ještě více než v Ostravě. Kluci si loňské finále před těmi čtrnácti tisíci diváky opravdu náramně užili," řekl Navrátil.

Češi postup vybojovali o víkendu výhrou v Kazachstánu, zápas zvládli i bez zraněné jedničky Tomáše Berdycha. Ten na dálku fandil spoluhráčům i Argentině. "Ještěže vyhrála, protože to bychom si doma asi nezahráli. To by byla velká škoda, kdybychom se našim fanouškům nemohli představit jakožto obhájci titulu," uvedl Berdych.

Podle něj má tým nyní i velikou šanci na postup do finále. Berdych vidí značnou výhodu v avizované neúčasti Del Potra. "Jestli nebude hrát, bude to o to lepší. V náš prospěch by měla hovořit ale jak volba povrchu, tak domácí prostředí," dodal Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále Davis Cupu asi bude hostit Praha
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články