Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kvitová klesla na 8. místo, Berdychovi se přiblížil Del Potro

Londýn - Petra Kvitová klesla ve světovém žebříčku po třech týdnech ze sedmého zpět na osmé místo. Tomáš Berdych zůstal v pořadí ATP šestý. Kvitovou o deset bodů předstihla Italka Sara Erraniová, která stejně jako nejlepší česká hráčka vypadla na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images autor: Stephen Dunn

Vítězka kalifornského podniku Ruska Maria Šarapovová se posunula na druhou příčku před Bělorusku Viktorii Azarenkovou, která odstoupila před čtvrtfinále kvůli zranění kotníku a neobhájila loňský titul. Šarapovová ztrácí 350 bodů na Američanku Serenu Williamsovou, která stejně jako její sestra Venus turnaj v Indian Wells už dlouhá léta bojkotuje.

O jedno místo v žebříčku si polepšil i vítěz mužské části turnaje Španěl Rafael Nadal, jenž na čtvrté příčce vystřídal krajana Davida Ferrera, který překvapivě vypadl už ve druhém kole. Berdych ztrácí na pátého Ferrera 1 620 bodů. Díky finálové účasti v Indian Wells se k českému tenistovi přiblížil Argentinec Juan Martín Del Potro, který zmenšil své manko na 180 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články