Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šarapovová a Wozniacká si v Indian Wells zahrají o druhý titul

Indian Wells (USA) - O ženský titul na tenisovém turnaji v Indian Wells si zahrají druhá nasazená Ruska Maria Šarapovová a Dánka Caroline Wozniacká. Obě bývalé světové jedničky se probojovaly do finále poprvé v sezoně. V semifinále mužské dvouhry se utkají nejvýše nasazený hráč, Srb Novak Djokovič, s Argentincem Del Potrem a Tomáš Berdych se Španělem Rafaelem Nadalem.

Maria Šarapovová
zdroj: Getty Images autor: Stephen Dunn

Vítězka turnaje z roku 2006 Šarapovová vyřadila v semifinále krajanku Marii Kirilenkovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové porazila 6:4 a 6:3. Ve finále prestižního kalifornského podniku si zahraje potřetí stejně jako Wozniacká, která v pátek otočila duel s Němkou Angelique Kerberovou. Turnajovou čtyřku udolala v zápase, v němž si tenistky celkem čtrnáctkrát prolomily podání, po dvou a půl hodinách 2:6, 6:4 a 7:5.

"Ve třetím setu jsem vedla 4:1 a měla jsem to ukončit, ale ona je velká bojovnice," ocenila Kerberovou dánská tenistka, která v Indian Wells triumfovala předloni.

Šarapovové stačily k postupu dva sety. V úvodní sadě prolomila čtyřnásobná grandslamová šampionka Kirilenkové servis ve třetím gamu. Sama neztratila podání ani jednou, zatímco soupeřka o ně ve druhém setu přišla za stavu 3:3 dvakrát po sobě a podlehla Šarapovové popáté v sedmém vzájemném duelu.

"Známe se už od dětství, takže se nemáme na kurtu čím překvapit. Proti někomu takovému se vždycky hraje špatně. V druhém setu jsem začala lépe podávat, což mi zajistilo pár snadných fiftýnů. Ona skvěle vracela míče, takže jsem musela být ještě agresivnější než obvykle," uvedla Šarapovová.

Ve světovém žebříčku se v pondělí posune na druhé místo za Američanku Serenu Williamsovou. Předstihne Bělorusku Viktorii Azarenkovou, která v Indian Wells obhajovala loňský titul, ale před čtvrtfinále s Wozniackou odstoupila z turnaje kvůli zranění pravého kotníku

V posledním čtvrtfinále mužské dvouhry podlehl třetí hráč svět Brit Andy Murray teprve podruhé v kariéře Juanu Martínu Del Potrovi, s nímž prohrál ve třech setech. Argentince čeká světová jednička Srb Novak Djokovič, druhou semifinálovou dvojici tvoří Tomáš Berdych a Španěl Rafael Nadal.

Výsledky tenisového turnaje v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (7-Arg.) - Murray (3-Brit.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1.

Ženy, dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kirilenková (13-Rus.) 6:4, 6:3, Wozniacká (8-Dán.) - Kerberová (4-Něm.) 2:6, 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy