Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Kirilenková si vyšlápla na Radwaňskou, teď ji čeká rozjetá Kvitová

Indian Wells (USA) - Maria Kirilenková bude čtvrtfinálovou soupeřkou Petry Kvitové na tenisovém turnaji v Indian Wells. Ruská hráčka v osmifinále vyřadila třetí nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska 6:1, 4:6 a 7:5. S Kirilenkovou má Kvitová vyrovnanou bilanci 3:3. Loni s ní prohrála ve čtvrtfinále olympiády a porazila ji ve finále turnaje v New Havenu.

Maria Kirilenková
zdroj: Isifa/EPA

"Petra letos vyhrála v Dubaji a je ve výborné formě. Musím být připravena a myslet rychle, protože to nebudou dlouhé a pomalé výměny. Všechno se bude odehrávat ve velké rychlosti, proto musím být koncentrovaná," řekla Kirilenková.

Turnajová pětka Kvitová si v osmifinále poradila s krajankou Klárou Zakopalovou 6:2, 6:3 a v Indian Wells si zahraje čtvrtfinále poprvé v kariéře.

Americké kurty už Kvitovou netrápí

Od loňského léta Kvitová na americké půdě vyhrála 18 z 20 zápasů. Už neplatí, že se zde rodačce z Fulneku nedaří, což bylo zaviněno i vyšší vlhkostí vzduchu a astmatem tenistky. "Dříve jsem počasí v Americe neměla ráda, ale loni jsem měla štěstí a hrála hodně večerních zápasů, což mi vyhovovalo," řekla Kvitová.

Před rokem v létě vyhrála Kvitová v Severní Americe turnaj v New Havenu a v Montrealu, byla v semifinále v Cincinnati a v osmifinále na US Open.

V pátek oslavila Kvitová v Indian Wells třiadvacáté narozeniny a ve stejný den hrála zápas druhého kola, ten byl zatím i nejtěžší v turnaji. "První zápasy v turnaji mám vždycky těžké. Bylo důležité, že jsem to vybojovala a od té doby mám pocit, že to je lepší a lepší," pochvalovala si Kvitová na webu turnaje. "Asi to bude tím, že jsem si zvykla na povrch, který je pomalejší a ze začátku mi moc neseděl," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články