Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kvitová si vylepšila v Indian Wells své maximum a čeká ji Zakopalová

Indian Wells (USA) - Petra Kvitová porazila ve třetím kole v Indian Wells ukrajinskou hráčku z kvalifikace Lesju Curenkovou 6:2 a 7:6. V osmifinále se turnajová pětka střetne s krajankou Klárou Zakopalovou.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa autor: Ali Haider

Třiadvacetiletá Kvitová si postupem do osmifinále vylepšila své maximum v Indian Wells. Loni v kalifornské poušti vypadla nečekaně již ve třetím kole. "Je fajn, že jsem si tu připsala svůj nejlepší výsledek. Povrch mi tady moc nesedí, je docela pomalý, ale snažím se a doufám, že se budu stále zlepšovat. Na všem tvrdě pracuju," řekla Kvitová.

Wimbledonská vítězka z roku 2011 v úvodním setu proti Curenkové dominovala, druhou sadu pak musel rozhodnout tie-break. "První set byl dobrý, ona pak ale začala hrát agresivněji a donutila mě k chybám," uznala Kvitová.

Nedělní vítězství bylo její sedmé v řadě od porážky se Serenou Williamsovou na únorovém turnaji v Dauhá. Kvitová ve čtvrtfinále proti americké favoritce vedla ve třetím setu 4:1, ale ztratila ho 5:7. "Z toho zápasu proti Sereně jsem získala hodně sebevědomí," řekla třiadvacetiletá česká tenistka, jež následující týden vyhrála turnaj v Dubaji. "Ukázalo mi to, že stále můžu hrát s nejlepšími světovými hráčkami a porážet je. Takové zápasy potřebuju."

Se svou osmifinálovou soupeřkou Zakopalovou hrála Kvitová dosud dvakrát. Oba zápasy na turnajích kategorie ITF v roce 2007 vyhrála 22. hráčka světa Zakopalová.

Ve dvouhře mužů postoupili do třetího kola první hráč světa Srb Novak Djokovič i třetí Brit Andy Murray, ale oba potřebovali k výhře třísetové zápasy. Vítěz Australian Open Djokovič zdolal Itala Fabia Fogniniho 6:0, 5:7 a 6:2, Murray ztratil s Rusem Jevgenijem Donským první set a vyhrál 5:7, 6:2, 6:2. Úspěšně se na okruh ATP vrátil Američan Mardy Fish, jenž kvůli problémům se srdcem nehrál od loňského US Open. Bývalý sedmý hráč žebříčku porazil 6:3, 3:6 a 6:4 krajana Bobbyho Reynoldse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články