Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kvitová vydřela výhru nad Govorcovovou, postoupila i Zakopalová

Indian Wells (USA) - Petra Kvitová oslavila své třiadvacáté narozeniny postupem do třetího kola v Indian Wells. Pátá nasazená Češka sehrála třísetovou bitvu s Běloruskou Olgou Govorcovovou, kterou po dvou hodinách a 21 minutách udolala 6:4, 3:6 a 6:3. Klára Zakopalová otočila zápas s Izraelkou Šahar Peerovou a po vítězství 6:7, 6:2 a 6:3 také postoupila do třetího kola.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Kvitová tak na silně obsazeném turnaji v Kalifornii navázala na své úspěšné únorové výsledky. V součtu s vítězným turnajem v Dubaji vyhrála šestý zápas po sobě a desátý z posledních jedenácti.

Se 67. hráčkou světa Govorcovovou nicméně sváděla favoritka tuhý boj. Čelila 16 brejkbolům, z nichž pět neodvrátila, a dala soupeřce deset bodů dvojchybami.

V třetím kole Kvitovou čeká Ukrajinka Lesja Curenková, s níž se stejně jako s Govorcovovou utká poprvé.

Nasazená devatenáctka Klára Zakopalová v předchozích třech vzájemných zápasech s Peerovou neztratila ani set.

Tentokrát ale proti o šest let mladší soupeřce nezvládla tie-break, do kterého dospěla první sada poté, co si v ní obě soupeřky nedokázaly udržet čtyřikrát servis.

Zakopalová pak získala při servisu větší jistotu a ve druhém setu zaváhala jen jednou, zatímco soupeřka třikrát, a v rozhodující sadě se světová hráčka číslo 22 dostala do vedení 4:0.

Dovolila sice Peerové dva brejky, ale vzápětí sama celkově už podesáté vzala soupeřce podání a při vlastním proměnila hned první mečbol.

Ve třetím kole něm se jednatřicetiletá tenistka v česko-slovenském souboji utká s nasazenou dvanáctkou Dominikou Cibulkovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (USA)

Ženy (dotace 5,030.408 dolarů), dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Govorcovová (Běl.) 6:4, 3:6, 6:3, Zakopalová (19-ČR) - Peerová (Izr.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články