Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nadal deklasoval Ferrera a má titul z Acapulka, Erraniová obhájila

Acapulco - Rafael Nadal vyhrál jednoznačně španělskou bitvu ve finále tenisového turnaje v Acapulku, tamního šampiona posledních tří let Davida Ferrera deklasoval 6:0, 6:2 a po návratu po zranění má už druhý titul. Jen na antuce vyhrál Nadal už 38. turnaj, celkově má ve sbírce z okruhu ATP 52 trofejí. Mezi ženami zopakovala loňský úspěch Italka Sara Erraniová.

Rafael Nadal
zdroj: AP autor: Christian Palma

Bývalá světová jednička Nadal přišel o druhou polovinu minulé sezony kvůli zánětu v koleni. Vrátil se na začátku února a ze tří turnajů má bilanci dvou titulů a jednoho finále. Ferrer, světová čtyřka, pro něj byl největší prověrkou a dopadla skvěle. Jedenáctinásobný grandslamový šampion vyhrál za 65 minut a ukončil Ferrerovo tříleté kralování v Mexiku.

"Odehrál jsem skvělý zápas, téměř dokonalý. Nikdy bych si nepředstavoval, že budu hrát na takové úrovni jako dnes, jsem šťastný a překvapený," přiznal Nadal. "Hrál jsem výborný zápas proti jednomu z nejlepších hráčů na světě, který se také specializuje na antuku. Dneska to ale nebyl on, měl špatný den," dodal vítěz nedávného podniku v Sao Paulu a finalista z Viňa del Mar.

Nadala nyní čeká turnaj na tvrdém povrchu, který dává jeho bolavým kolenům zabrat. Navzdory původním spekulacím potvrdil, že Masters v Indian Wells hrát bude. "Srdce mi říká, že bych měl pokračovat v zápasech, takže se přesouvám na další turnaj," uvedl v Acapulku. Turnaj v Indian Wells začne tenistům ve čtvrtek.

Finále žen na společném turnaji bylo podobně jednoznačné. Světová osmička a nejvýše nasazená Erraniová porazila Španělku Carlu Suárezovou 6:0, 6:4 a díky 18. výhře za sebou je aktuálně nejúspěšnější tenistkou na okruhu WTA. V Acapulku v tomto týdnu Erraniová neprohrála jediný set a radovala se ze sedmého titulu, z toho čtyři má z vydařené loňské sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články