Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Berdych je v Dubaji ve druhém kole, Hájek dohrál

Dubaj - Tomáš Berdych porazil v prvním kole turnaje v Dubaji Američana Rajeeva Rama 6:1 a 6:3. Úvodní zápas naopak nezvládl tenista Jan Hájek, který prohrál s Dmitrijem Tursunovem z Ruska 6:4, 1:6 a 2:6.

Dalším soupeřem šestého hráče světa Berdycha bude Němec Tobias Kamke. S německým tenistou, kterému v pořadí ATP patří 90. příčka, se finalista předchozího turnaje v Marseille zatím utkal jen jednou a v roce 2010 v Basileji s ním prohrál ve dvou setech.

Hájek proti Tursunovovi nedokázal napodobit předchozí úspěšné vystoupení v Montpellieru, kde si poprvé od loňského června zahrál čtvrtfinále. V letošní sezoně tak vypadl v prvním kole na třech ze čtyř turnajů elitního okruhu.

Vítězný návrat na kurty má za sebou Srb Novak Djokovič, který si zahrál poprvé od daviscupového duelu s Belgií na začátku února. První tenista světa porazil krajana Viktora Troického 6:1, 6:4 a vyhrál i devátý zápas v sezoně.

"Byl to dobrý zápas, vzhledem k tomu, že jsem tři čtyři týdny prakticky nehrál," řekl dubajský šampion z let 2009 až 2011, který dohromady s loňskou sezonou vyhrál už čtrnáct zápasů za sebou.

Postoupil také Argentinec Juan Martín Del Potro, jenž v duelu s Kypřanem Marcosem Baghdatisem odvrátil tři mečboly a zvítězil 4:6, 6:4 a 7:6. "Marcos by si taky zasloužil vyhrát, ale štěstí bylo na mé straně a v důležitých chvílích jsem hrál lépe," uvedl Del Potro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články