Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kvitová vstoupila do turnaje v Dubaji úspěšně, porazila Hantuchovou

Dubaj - Tenistka Petra Kvitová vstoupila do silně obsazeného turnaje v Dubaji hladkou výhrou 6:2, 6:1 nad Slovenkou Danielou Hantuchovou. Dvaadvacetiletá česká hráčka porazila o sedm let starší rodačku z Popradu i v šestém vzájemném duelu a opět bez ztráty setu.

Petra Kvitová
zdroj: isifa/Getty Images autor: Julian Finney

Hned v úvodu se naopak s turnajem rozloučila další fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová. V prvním kole prohrála s bývalou světovou jedničkou a vítězkou dubajského turnaje z roku 2011 Caroline Wozniackou z Dánska dvakrát 2:6.

Šestá nasazená Kvitová měla utkání s Hantuchovou plně pod kontrolou. Čelila jen jednomu brejkbolu, který odvrátila, a sama vzala slovenské hráčce z kvalifikace servis čtyřikrát. Z postupu do druhého kola se radovala za 65 minut.

O čtvrtfinále se Kvitová utká se Srbkou Anou Ivanovičovou, s níž má na rozdíl od Hantuchové negativní bilanci. Z pěti duelů proti bývalé světové jedničce vyhrála jen jediný, naposledy jí podlehla v listopadovém finále Fed Cupu.

Navzdory porážce české jedničky se však z celkového triumfu v Praze radovaly domácí tenistky. V Dubaji nebude startovat sesazená světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, jež se odhlásila kvůli zranění nohy.

Tu si podle svého prohlášení poranila minulý týden na cestě do finále v Dauhá, kde porazila Serenu Williamsovou. Američanka ji navzdory porážce vystřídala na prvním místě žebříčku a Azarenková svým odhlášením přišla o teoretickou šanci vrátit se tento týden do čela pořadí WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články