Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Azarenková porazila Willamsovou a v Dauhá obhájila

Dauhá - Běloruská tenistka Victoria Azarenková zdolala ve finále turnaje v Dauhá Američanku Serenu Williamsovou, která ji v pondělí vystřídá v čele světového žebříčku. Soupeřku zdolala 7:6, 2:6, 6:3 a obhájila loňský titul z katarské metropole, celkově pak získala šestnáctý titul v kariéře.

Viktoria Azarenková
zdroj: AP autor: Andy Wong

Azarenková dosud ze dvanácti vzájemných zápasů s Williamsovou vyhrála jen jediný v roce 2009 v Miami. Od té doby si připsala osm porážek v řadě a loni dokonce v žádném z pěti duelů nedokázala získat set. Tentokrát vyhrála hned ten první, který vybojovala v tie-breaku. Po hladké porážce ve druhém setu po dvou a půl hodinách zvládla ukončit rozhodující sadu.

"Cítím se skvěle, tento turnaj je úžasný. Chtěla jsem dnes ze sebe vydat všechno. Když jsem ve třetím setu rychle prohrávala 0:30, říkala jsem si 'Musíš se sebrat, něco vymyslet!'. Jsem moc ráda, že se mi pak podařilo předvést svou hru," libovala si Azarenková.

Williamsová výkon soupeřky ocenila, ale podotkla, že nebyla v nejlepší formě. "Myslím si, že jsem celý týden nehrála svůj nejlepší tenis, zápasy jsem spíš ubojovala. Dostala jsem se tak na dvacet procent, což proti takové hráčce nestačí. Rozhodně nejsem šťastná, ale jsem světová jednička," řekla.

Návrat do čela pořadí WTA zajistilo Williamsové už páteční čtvrtfinálové vítězství nad Petrou Kvitovou. Majitelka 47 titulů se stane nejstarší světovou jedničkou v historii a na první místo se vrací poprvé od října 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články