Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek poslouchá doktory, ale hrát chce už před Kazachstánem

Praha – Radek Štěpánek se zotavuje po operaci pátěře a podle svých slov se cítí velmi dobře, i když první dny po zákroku stále neměl cit v prstech pravé ruky. V nejbližší době chce usilovně pracovat s profesorem a známým fyzioterapeutem Pavlem Kolářem na návratu. Chtěl by stihnout dubnový duel Davis Cupu proti Kazachstánu. "Pevně v to věřím, ale budu opatrný. Musím teď hlavně poslouchat doktory," řekl při návštěvě studia ČT 24.

Celých pět dnů se nemohl hýbat a ležel pouze na zádech a měl klid na lůžku. Vysvobození pro něj přišlo, když mu Pavel Kolář dovolil jezdit alespoň na rotopedu. "Jsem zvyklý být stále v pohybu a tohle byla pozice ležícího střelce. Pomalu se mi ale vrací síla, cítím se lépe každým dnem. Bolesti krku ustoupily ihned, s citem v prstech to ještě chvíli potrvá," popsal držitel salátové mísy z loňska.

Rekordní maratonský zápas (7 hodin a 2 minuty) čtyřhry Tomáše Berdycha s Lukášem Rosolem proti Švýcarsku sledoval pozorně a trpěl mnohonásobně víc než jeho kolegové na kurtu. "Neutekl mi ani minuta. Po čtyřech hodinách jsem ale musel vyjít na balkón, abych se nadýchal čerstvého vzduchu," řekl.

Chvíle rekonvalescence si vyplnil návratem do rodné Karviné, kde při návštěvě obdržel čestné občanství. Pak ještě odskočil do Ostravy zajistit známým vstupenky na první kolo Fed Cupu proti Austrálii. "Holky mají skvělou pozici. Doufám, že postoupí. Už dvakrát soutěž vyhrály a to z vás ve chvílích, kdy se necítíte nejlépe, vytáhne vždy víc, než ve vás je. To znám z vlastní zkušenosti," okomentoval narážku na spekulaci o formě českých tenistek.

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Štěpánek o návratu na kurty


Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články