Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlaváčková v Paříži titul ve čtyřhře nezískala

Paříž/Pattaya - Andrea Hlaváčková s Američankou Huberovou na turnaji v Paříži titul ve čtyřhře nezískaly. Druhý nasazený pár podlehl ve finále Italkám Erraniové a Vinciové dvakrát 1:6. Němka Barthelová získala ve městě nad Seinou druhý singlový titul v kariéře, když porazila nasazenou jedničku Saru Erraniovou z Itálie 7:5, 7:6. Ve finále turnaje v thajské Pattaye Ruska Kirilenková udolala Němku Lisickou 5:7, 6:1, 7:6.

Hlaváčková, pro kterou byl start ve francouzské metropoli generálkou na první kolo Fed Cupu s Austrálií (9. a 10. února v Ostravě), ve finále usilovala o první triumf v sezoně a celkově třináctý na okruhu WTA. Liezel Huberové se po boku české tenistky nepovedlo obhájit loňský titul. 

Erraniová si vítězstvím ve čtyřhře spravila náladu po finále dvouhry, v němž podlehla Moně Barthelové. Německá tenistka získala druhý titul v kariéře a výhrou v Paříži navázala na loňský úspěch krajanky Angelique Kerberové.

Dvaadvacetiletá Barthelová si zahrála druhé finále v sezoně. O titul už letos neúspěšně usilovala v Hobartu, kde o rok dřív vybojovala svůj první triumf na okruhu WTA.

Patnáctá hráčka světa Maria Kirilenková si připsala už šestý turnajový triumf v kariéře, i když poslední titul před vítězstvím v Thajsku získala v září 2008 v Soulu a v následujících čtyřech finálových zápasech neuspěla. Bylo mezi nimi i loňské vystoupení v Pattaye, kde tehdy nestačila na Slovenku Danielu Hantuchovou.

Turnaj v Paříži (tvrdý povrch, dotace 690 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Barthelová (Něm.) - Erraniová (1-It.) 7:5, 7:6 (7:4). Čtyřhra - finále: Erraniová, Vinciová (1-It.) - Hlaváčková, Huberová (2-ČR/USA) 6:1, 6:1.

Turnaj v Pattaye (tvrdý povrch, dotace 235 000 dolarů): 

Dvouhra - finále: Kirilenková (2-Rus.) - Lisická (5-Něm.) 5:7, 6:1, 7:6 (7:1). Čtyřhra - finále: Dateová-Krummová, Dellacquaová (Jap./Austr.) - Amanmuradovová, Panovová (Uzb./Rus.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články