Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Šafářová odstoupila ze čtyřhry, Kvitová vyhořela

Paříž - České tenistky Lucie Šafářová a Petra Kvitová skončily na turnaji v singlech v Paříži už ve čtvrtfinále. Kvitová podlehla 87. hráčce světového žebříčku Francouzce Kristině Mladenovicové 3:6 a 4:6 a na žádném turnaji tak letos nedokázala vyhrát více než jeden zápas. Šestá nasazená Šafářová prohrála 1:6 a 5:7 s Kiki Bertensovou z Nizozemska, která se do hlavní části soutěže dostala až dodatečně po odhlášení nemocné Lucie Hradecké. I Šafářová se nakonec musela odhlásit. Kvůli bolavému kolenu nenastoupila do semifinále čtyřhry.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA

Kvitová se po neúspěšném vystoupení na Australian Open přijela do Paříže rozehrát na divokou kartu před fedcupovým duelem s Austrálií, ale vyhrála pouze jeden zápas. Proti devatenáctileté Mladenovicové, kterou v roce 2008 na stejném turnaji hladce porazila, tentokrát neuhrála ani set. Nepovedené utkání zakončila světová osmička prohranou čistou hrou při vlastním servisu. Předloňská wimbledonská vítězka Kvitová letos absolvovala čtvrtý turnaj, ale na žádném nedokázala vyhrát víc než jeden zápas. 

Šafářová odstoupila kvůl kolenu

Šafářová se z turnaje odhlásila kvůli bolavému kolenu. Měla hrát s Ruskou Anastasjou Pavljučenkovovou semifinále proti dvojici Sara Erraniová a Roberta Vinciová z Itálie, které tak postoupily do finále bez boje. "Odhlásila se preventivně vzhledem k Fed Cupu. Koleno ji bolelo, vyšetření podstoupí doma," řekl mluvčí týmu Karel Tejkal. 

Světové jedničky Italky se v neděli utkají o titul s turnajovými dvojkami Andreou Hlaváčkovou a Američankou Liezel Huberovou. Hlaváčková s Američankou Liezel Huberovou porazily rusko-španělskou dvojici Věra Duševinová, Anabel Medinaová 4:6, 6:4 a 10:4. Češka bude usilovat o třináctý titul v kariéře.

Pro světovou osmičku Kvitovou, Hlaváčkovou i Šafářovou byl turnaj generálkou na úvodní kolo Fed Cupu s Austrálií, ve kterém české tenistky 9. a 10. února v Ostravě vykročí za obhajobou titulů z posledních dvou let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články