Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Šafářová prošla do čtvrtfinále, Zakopalová vypadla

Paříž - Lucie Šafářová si v Paříži zahraje ve čtvrtfinále. Šestá nasazená hráčka, pro kterou je start ve Francii generálkou na fedcupový duel s Austrálií (9. a 10. února v Ostravě), porazila ve druhém kole domácí Alizé Cornetovou 6:2, 4:6 a 6:2.

Lucie Šafářová
zdroj: ISIFA/Gettyimages Editorial autor: Robert Laberge

Skončila naopak Klára Zakopalová, která ve druhém kole podlehla Španělce Carle Suárezové-Navarrové 4:6 a 3:6. Osmá nasazená hráčka v utkání šestkrát ztratila servis, prohrála za 72 minut a neobhájí loňské semifinále.

Šafářová si ve čtvrtfinále zahraje s Kiki Bertensovou, která se do hlavní soutěže dostala po odstoupení nemocné Lucie Hradecké. S nizozemskou tenistkou, jež ve druhém kole porazila čtvrtou nasazenou Dominiku Cibulkovou ze Slovenska, se Šafářová dosud utkala pouze loni ve Wimbledonu. S Bertensovou tehdy prohrála 3:6 a 0:6.

Soupeřku pro čtvrtfinále zná po dnešku také česká jednička Petra Kvitová, která naazí na Kristinu Mladenovicovou. Vítězka turnaje z roku 2011 se s francouzskou soupeřkou střetla na okruhu WTA jen jednou - v roce 2008 jí v kvalifikaci v Paříži nedovolila uhrát ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články