Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Štěpánek kvůli zranění nedohrál zápas

Adelaide (Austrálie) - Radek Štěpánek nedohrál kvůli zranění paty svůj úvodní zápas sezony. V Adelaide vzdal pátý nasazený hráč turnaje duel prvního kola proti domácímu držiteli divoké karty Joe Siriannimu ve druhém setu. Ten první prohrál Štěpánek v obrovském vedru v tie-breaku, ve druhém za stavu 3:4 oznámil, že kvůli problémům s pravou patou nemůže pokračovat.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Na tiskové konferenci Štěpánek upřesnil, že si zranění přivodil v prvním setu, spíše si ale stěžoval na extrémně vysoké teploty, ve kterých se zápas hrál. "Ve větším horku jsem rozhodně nikdy nehrál," uvedl po zápase, při kterém teploty šplhaly přes 40 stupňů Celsia. "Na kurtu to může být tak kolem padesáti stupňů, to je trochu moc," dodal.

Pro tenisty je v Adelaide připravena dotace v celkové výši 465.000 dolarů, nejvýše nasazeným hráčem je domácí Lleyton Hewitt.

Výsledky:
Dvouhra - 1. kolo:
Sirianni (Austr.) - Štěpánek (5-ČR) 7:6 (7:3), 4:3 skreč, Llodra (Fr.) - Simon (4-Fr.) 7:6 (7:3), 6:3, Russell (USA) - Del Potro (7-Arg.) 6:3, 6:3, Querrey (USA) - Darcis (Belg.) 7:5, 6:4, Becker (Něm.) - Smeets (Austr.) 3:6, 6:4, 6:2, Zverev - Mayer (oba Něm.) 6:3, 6:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články