Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radwaňská ovládla generálku na Australian Open, ve finále smetla Cibulkovou

Sydney – Generálku před Australian Open, turnaj v Sydney, ovládla Agnieszka Radwaňská. Čtvrtá hráčka světa hrající na začátku sezony ve skvělé formě ve finále nedovolila Dominice Cibulkové ze Slovenska jediný game a za 62 minut soupeřku smetla dvakrát 6:0. V mužském finále na sebe narazí dva nenasazení hráči – domácí Bernard Tomic a Kevin Anderson.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: Getty Images

"Omlouvám se Dominice za dnešní prohru, která je pro ni příliš krutá. Cítím se trochu provinile, protože finále by mělo být napínavé a vyrovnané," uvedla Radwaňská. "Navíc Dominika tady odehrála skvělé zápasy a takové skóre jsem opravdu nečekala. Ale to je tenis, něco takového se občas stane," přidala. 

Radwaňská získala už druhý titul v sezoně a před prvním grandslamem roku neztratila ani set. V Sydney třiadvacetiletá Polka navázala na týden starý triumf z Aucklandu, celkem má na kontě dvanáct turnajových úspěchů. Třiadvacetiletá Cibulková ve finále nezopakovala předchozí výkony z turnaje, kde postupně vyřadila pátou nasazenou Petru Kvitovou, trojku Saru Erraniovou z Itálie a dvojku Angelique Kerberovou z Německa.

Mezi muži se chystá bitva nenasazených

Ve finále mužské dvouhry si poprvé v kariéře zahraje domácí talent Bernard Tomic. Dvacetiletý rodák z německého Stuttgartu porazil v semifinále turnajovou trojku Itala Andrease Seppiho 7:6 a 6:4 a jeho soupeřem v boji o titul bude další nenasazený hráč Kevin Anderson. Jihoafrický tenista vyšel jako vítěz z třísetového souboje s loňským finalistou Julienem Benneteauem z Francie.

Tomic na sebe v poslední době upozorňoval hlavně výstřelky na kurtu i v soukromém životě, kvůli nimž přišel o místo v daviscupovém týmu. Úvod nové sezony ho ale zastihl ve výborné formě. "Hodně pro mě znamená, že si první finále zahraju právě v Sydney," pochvaloval si vydařenou generálku na Australian Open. Tomic by se mohl stát prvním australským vítězem turnaje v Sydney od roku 2005, kdy ho vyhrál Lleyton Hewitt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články