Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová prohrála i druhý zápas v nové sezoně

Sydney - Lucie Šafářová prohrála i druhý zápas v nové sezoně. Světová tenisová sedmnáctka na turnaji v Sydney nestačila na 135. hráčku žebříčku Američanku Madison Keysovou a po setech 2:6, 1:6 stejně jako před týdnem v Brisbane vypadla v prvním kole.

V Sydney skončila po prohře 1:6 a 3:6 s třetí nasazenou Italkou Sarou Erraniovou také Karolína Plíšková, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace. V ženské části turnaje už český tenis nemá zastoupení, neboť osmá hráčka světa Petra Kvitová v generálce na Australian Open rovněž nezvládla první kolo.

Hru tenistkám komplikovaly vysoké teploty, které se v Sydney pohybují kolem 40 stupňů Celsia a během týdne se dokonce mají přiblížit až k padesátce. "Bylo to hodně náročné. Před týdnem jsem hrála v Číně, kde bylo pět, šest stupňů a tady je najednou přes třicet. Když se k tomu přidá časový posun, tak jsem měla pocit, že moje nohy vážily nejméně 200 kilogramů," řekla turnajová čtyřka Li Na, která v prvním kole zdolala Američanku Christinu McHaleovou 7:6 a 7:5.

Světová šestka se v Sydney představila dva dny poté, co ve finále v Šen-čenu porazila Kláru Zakopalovou. "Chtěla jsem tady hrát, abych se právě na zápasy ve vedru připravila. Nemohla jsem riskovat a jet rovnou na Australian Open," dodala Li Na.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články