Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Murray obhájil titul v Brisbane, v Čennaí se radoval Tipsarevič

Brisbane/Čennaí – Stejně jako loni vstoupil do sezony vítězně Andy Murray. Svěřenec Ivana Lendla a třetí hráč světa získal titul na turnaji v Brisbane, když ve finále zdolal Bulhara Grigora Dimitrova 7:6 a 6:4. V Čennaí vyhrál Janko Tipsarevič, druhý nasazený hráč ve finále porazil 3:6, 6:1 a 6:3 Roberta Bautistu ze Španělska, který v Indii ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou jedničku Tomáše Berdycha. 

Pro Murrayho se ale finálový duel nevyvíjel dobře a v obou setech byl brejk pozadu. Jednadvacetiletý Bulhar začal své první finále na okruhu ATP nebojácně, sebral vítězi loňského US Open i londýnské olympiády hned první servis a vedl 4:1. Jenže neudržel nervy a Murray vyhrál tie-break 7:0.

Ve druhé sadě Murray znovu ztratil servis na 3:4, následně si vzal brejk zpět, a když se mu to povedlo znovu, po hodině a půl zápas ukončil. Jeho poslední krok za 25. titulem v kariéře sledoval dnes v Brisbane i Lendl, který během turnaje přiletěl.

"Bylo to jeho první finále a každý se mnou bude souhlasit, že hrál úžasný tenis. Byl to strašně těžký zápas," uznal Murray. "Vyměnil kouče, začal s novým týmem a jsem si jistý, že spolu dokážou velké věci," předpověděl Dimitrovovi. 

V Čennaí to Berdychův přemožitel k titulu nedotáhl

Osmadvacetiletý Tipsarevič v Čennaí dosáhl na titul na druhý pokus, loni devátý hráč světa nestačil na Kanaďana Milose Raonice. Celkově si díky triumfu připsal čtvrtý turnajový úspěch v kariéře. Čtyřiadvacetiletý Bautista postoupil v Čennaí do prvního finále v životě a mohl se stát prvním nenasazeným vítězem od triumfu českého tenisty Michala Tabary před dvanácti lety. Díky finálové účasti by se měl v novém vydání světového žebříčku posunout z 80. na 55. pozici. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články