Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Djokovič překvapivě nestačil na Tomice

Perth (Austrálie) - Světová tenisová jednička Novak Djokovič zahájil nový rok nečekanou porážkou. Ve druhém zápase na Hopmanově poháru v Austrálii, kde bude za dva týdny obhajovat grandslamový titul, nestačil na domácího Bernarda Tomice. Na začátku roku 2011 přitom Djokovič držel neporazitelnost až do červnového semifinále Roland Garros, loni prohrál poprvé až v březnu. Dnes ale Tomicovi podlehl v Perthu dvakrát 4:6.

Novak Djokovič a Bernard Tomic
zdroj: Getty Images

"Hrál moc dobře, byl dnes lepším hráčem a zasloužil si to," přiznal Djokovič, který do Austrálie přiletěl až těsně před turnajem z vítězné exhibice v Abú Zabí. "Dorazil jsem na poslední chvíli a budu potřebovat čas, abych si zvykl. Ale to není výmluva, hrál opravdu super," dodal.

Zápas Srbsko - Austrálie následně vyrovnala na 1:1 Ana Ivanovičová, jež porazila mladou Australanku Ashleigh Bartyovou 6:2, 6:3. O výhře a přiblížení postupu jednoho z týmů do finále tak rozhodne smíšená čtyřhra.

Djokovič na Silvestra zahájil tradiční soutěž smíšených dvojic výhrou ve dvou setech nad Italem Andreasem Seppim. Pak si prožil horkou chvilku, když na něj podpisuchtiví fanoušci zvrhli bariéru, která mu spadla na nohy. K mixu nicméně nedlouho po tomto incidentu nastoupil.

Dnes se proti Tomicovi, 52. hráči žebříčku ATP, Djokovič od začátku trápil a připsal si překvapivou porážku. Odpoledne ho ještě čeká smíšená čtyřhra, v pátek duel s Němci. Ivanovičová s pětinásobným grandslamovým šampionem jsou přitom největšími favority Hopman Cupu, na němž usiluje o trofej osm párů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články