Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Cetkovská chce zůstat zdravá a vrátit se do třicítky

Prostějov - Na půl roku se Petra Cetkovská vytratila z tenisového světa. Zranění kotníku z olympiády v Londýně se ukázalo být vážnější, než se původně zdálo, a v létě proto česká hráčka místo tréninku chodila třeba na koncerty. Nyní už je zase fit a chce se pokusit vrátit do elitní třicítky.

Petra Cetkovská
zdroj: ISIFA

"Jednoznačný cíl je nezranit se," řekla Cetkovská před sezonou, kterou začne v Aucklandu. "Strašně ráda bych se vrátila tam, kde jsem byla. Pokud by to šlo, tak ještě výš," dodala.

Všechno přitom v letošním roce zpočátku vypadalo náramně. Hrála stabilně a v žebříčku se díky tomu vyšplhala na životní maximum v podobě 25. místa. "Měla jsem za sebou fajn půlrok," pochvalovala si. Stala se českou trojkou a poprvé se kvalifikovala na olympijské hry. "Zahájení byl fakt krásný zážitek," vzpomínala Cetkovská.

Wimbledonská tráva, na které se hrál turnaj pod pěti kruhy, ale všechno zkazila. V 1. kole v duelu s Němkou Angelique Kerberovou kvůli podvrtnutému kotníku za stavu 1:6 a 0:3 vzdala. "Měla jsem špatné krevní testy a cítila se unavená, proto došlo ke zranění. Byla jsem přetažená, takže se to i hůř hojilo, ale myslela jsem, že na US Open budu připravená," řekla.

Vyšetření odhalilo poškození šlachy, jenomže pak se všechno ještě zkomplikovalo. Kotník pořád bolel a další diagnóza zněla edém kostní dřeně, což znamenalo další klid. "Bylo to hodně těžký, protože pak už bylo po všem a přitom jsem obhajovala hodně bodů, ale nemohla s tím nic dělat. Jenom jsem viděla, jak žebříček padá," podotkla k poklesu na 55. místo.

Nenadálou tenisovou dovolenou se snažila vyplnit různými činnostmi. "Nechtěla jsem čtyřiadvacet hodin denně myslet na to, co mám s kotníkem," řekla Cetkovská. Proto ve Francii, kde už šest let žije, chodila na koncerty, do divadla nebo jezdila na výlety. "Prostě jsem se snažila udělat si pohodu," usmála se.

Na kurty se vrátila koncem listopadu a zahrála si dva turnaje okruhu ITF. Pak se připravovala v Prostějově, odkud pochází, a přes Vánoce v Paříži. Nyní už zamířila na jižní polokouli a tušila, že rozjezd bude pomalejší.

"Chybí mi čas strávený na kurtu," řekla Cetkovská, která se bude snažit víc věnovat vlastnímu tělu, aby předešla dalšímu zranění. "Už nejsem nejmladší, že?" smála se sedmadvacetiletá tenistka.

Po Aucklandu má v plánu hrát jako generálku na grandslamové Australian Open turnaj v tasmánském Hobartu. Chtěla hrát co nejlépe, ale především zopakovala, že si přeje zůstat zdravá. "Snad jsem si zranění vybrala dopředu," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články