Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek přinesl týmového ducha, říká Černošek

Praha – Velkolepý triumf českého tenisu v podobě výhry Davis Cupu bude společností rezonovat ještě dlouho. Za letošními úspěchy stojí kromě samotných tenistů i lidé v pozadí. Jedním z nich je i majitel České sportovní Miroslav Černošek, který byl hostem Hyde Parku. Odpovídal nejen na dotazy kolem letošních úspěchů, dostal se například i k budoucnosti českého tenisu.

Největší devizou českého daviscupového týmu byla bezesporu jeho sehranost a soudržnost, což dokazují jeho členové již několik let. "Od okamžiku, kdy se Radek Štěpánek před pěti lety vrátil do Davis Cupu, přinesl týmového ducha. Tomáš Berdych se do toho postupně dostával, ale v letošním roce mě příjemně překvapil. Hrozně chtěl vyhrát. Čtvrtfinále i semifinále táhnul převážně on, ale Štěpánek mu dodával chuť do toho jít," popsal Černošek cestu za vrcholem.

Nicméně dva hlavní protagonisté tu nebudou věčně. Jaké jsou vyhlídky do budoucna? "Máme tu dva, tři nadějné a šikovné kluky. Jiří Veselý, loňský světový junior číslo jedna, to jsme tu dlouho neměli, letos poskočil o 450 míst. Bohužel si před třemi týdny při mečbolu poškodil vazy v kotníku. Pak je to Adam Pavlásek, přítel Petry Kvitové, velice šikovný a třetí, čtvrtý na světě v ročníku," naznačuje možnou tenisovou budoucnost.

Neméně úspěšné jsou letos i české tenistky. Přestože by se mohlo zdát, že Petra Kvitová zůstala trochu za očekáváním. S tím však Černošek nesouhlasí. "Kvitová letos prožila velice obtížnou sezonu. Vyletěla hrozně rychle, loni na začátku byla padesátá, na konci třetí. Promarodila letos tři měsíce, nehrála tři velké turnaje… S ohledem na ty zdravotní potíže hodnotím sezonu jako velice dobrou. Ona si musí zvyknout, že už je všechno jinak a ona je hvězdou. Myslím, že půjde zpět nahoru."

Dotazy často mířily i mimo samotný tenis. Řešila se například otázka, zdali by sport neměl zůstat na amatérské úrovni, to znamená bez přísunu velkých finančních prostředků. "Dříve byl sport postaven na amatérismu. S myšlenkou, že je rozumné, aby sportovci vydělávali peníze, přišel až Juan Antonio Samaranch. A díky tomu sport nabral neskutečné obrátky. Baví miliony lidí a myslím, že sport je v oblasti zábavy světovým fenoménem číslo jedna," řekl Černošek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hyde park
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články