Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer může završit hattrick na Turnaji mistrů

Londýn - Švýcarský tenista Roger Federer dnes může potřetí za sebou vyhrát Turnaj mistrů. Majitel rekordních šesti titulů ze závěrečného podniku sezony nastoupí ve finále v Londýně proti světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

Jednatřicetiletý rodák z Basileje si postup do osmého finále na Turnaji mistrů v kariéře zajistil nedělním vítězstvím 7:6 a 6:2 nad domácím Andym Murraym. Djokovič, který s Federerem prohrál poslední dva vzájemné zápasy, si v semifinále poradil ve třech setech s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem.

"Věděl jsem, že když prohraju, bude to konec sezony. Proto jsem do toho dal úplně všechno," řekl jednatřicetiletý Švýcar po výhře nad Murraym. Federer v posledních dvou zápasech Djokoviče porazil a v této sezoně s ním má vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek.

Ve finále čtyřhry se představí přemožitelé Radka Štěpánka s Leandrem Paesem Indové Rohann Bopanna a Maheš Bhúpathí. Proti nim nastoupí Španělé Marcel Granollers a Marc López, které o víkendu čeká finále Davisova poháru v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články