Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová se uzdravuje, v sobotu by měla být stoprocentně fit

Praha – Zdravotní stav Petry Kvitové, která léčí nachlazení a od pondělní exhibice s Ruskou Šarapovovou až do dneška netrénovala, se podle slov osmé hráčky světa postupně zlepšuje. Na tiskové konferenci to na ní bylo vidět a ani hlas neměla tolik ovlivněný rýmou. "Když se to takhle bude stupňovat, tak v sobotu budu stoprocentně fit," ujistila dvaadvacetiletá Kvitová.

Český fedcupový tým
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Na oficiální tiskové konferenci dostala Kvitová v angličtině otázku, jestli počítá s tím, že bude hrát. "Ano," zareagovala stručně hráčka, jež ve Fed Cupu vyhrála deset utkání v řadě. "Očekáváme, že bude hrát," doplnil kapitán Petr Pála hvězdu týmu.

Odpoledne ještě absolvovala krátký trénink v O2 areně před finále. "Vlastně bych to ani nenazývala tréninkem, především jsem si chtěla zkusit, jak se kurt od pondělí změnil, a zvyknout si na výšku stropu při podání. Hlavní bylo se trošku protáhnout a rozhýbat se," řekla Kvitová, která podávala a returnovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Kubáska

Tým je úžasně naladěný

Ostatní tenistky jsou zdravotně v pořádku a v plné přípravě na víkend. Všechny si užívají týmovou atmosféru, na kurtu i mimo něj spolu švitoří a často se smějí. "Máme famózní tým a super atmosféru. Je to příjemné být spolu," řekla Lucie Šafářová. Další členka týmu Klára Zakopalová ještě dodala: "Tým je úžasně naladěný."

Tenistky mají před sebou ještě dva a půl dne tréninku. Ve čtvrtek se očekává, že by měla naplno hrát i loňská wimbledonská vítězka Kvitová. V pátek je na pořadu losování programu dvouher. V sobotu se začne hrát před kamerami České televize ve 13:30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články