Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Williamsová a Šarapovová postoupily v Istanbulu do semifinále

Istanbul - Serena Williamsová a Ruska Maria Šarapovová vyhrály na tenisovém Turnaji mistryň i druhé utkání ve skupině a jako první postoupily do semifinále. Williamsová porazila Číňanku Li Na 7:6, 6:3 a podruhé zvítězila bez ztráty sady. Šarapovová zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou 5:7 a dvakrát 7:5. Ve druhém dnešním duelu červené skupiny Němka Angelique Kerberová nevyužila dva mečboly proti světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska a prohrála 7:6, 6:7 a 4:6.

Maria Šarapovová
zdroj: ČT24

Na favorizované Williamsové jako by se stále projevovalo, že od triumfu na US Open na začátku září nehrála. Proti Číňance, se kterou má po dnešku výrazně aktivní bilanci 6:1 na zápasy, ztrácela nezvykle často podání a první sadu ovládla až v tie-breaku.

I ve druhém setu vítězka letošního Wimbledonu a olympijských her nedokázala nejprve potvrdit při svém podání vedení 2:0. Nakonec však sadu zvládla za 54 minut, když po dvou nevyužitých mečbolech při servisu soupeřky předvedla při vlastním podání čistou hru.

Williamsová předvedla šest dvojchyb a vyhrála jen 51 procent míčků po svém prvním podání. "Při servisu jsem se nemohla trefit. Pokaždé když jsem nezahrála aut, byla jsem tím překvapená. Ale z dnešního zápasu si můžu odnést právě to, že jsem schopná vyhrát i se servisem, který je proti mému obvyklému nulový," řekla Williamsová.

Díky tomu, že druhé dnešní utkání červené skupiny vyhrála Azarenková až ve třech setech, mohla Američanka s předstihem slavit postup do semifinále.

Číňanka Li Na v zápase se Serenou Williamsovou na Turnaji mistryň v Istanbulu
zdroj: ČTK / AP autor: AP Photo

Šarapovová nakonec udolala Radwaňskou

Mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami turnaje je už po dvou zápasech také Ruska Šarapovová. Do semifinále ji posunula vyhraná třísetová bitva nad Polkou Radwaňskou, díky lepší vzájemné bilanci Rusku nemůže připravit o postup ani případná prohra v závěrečném utkání bílé skupiny se Samanthou Stosurovou z Austrálie, náhradnicí za nemocnou Petru Kvitovou.

Přemožitelka české tenistky z prvního duelu Radwaňská předváděla trpělivý tenis i proti Šarapovové, zlom ale přišel za stavu 7:5 a 4:2 z pohledu Polky. Ruska si vzala zpět ztracené podání a ve zbytku zápasu byly její tvrdé údery účinnější než soupeřčina precizní obrana. "Bylo to velmi fyzicky náročné utkání, skóre se hodně přelévalo. Jsem ráda, že jsem to zvládla a teď chci vyhrát skupinu," řekla po více než tříhodinovém boji Šarapovová.

Maria Šarapovová
zdroj: AP autor: Andy Wong

Azarenková měla namále

Azarenková prohrála s Kerberovou vyrovnaný první set plný povedených výměn až v tie-breaku 11:13, přestože ve zkrácené hře vedla již 6:2. V druhé sadě ale další zaváhání nedopustila a při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky, aby pak další tie-break ovládla.

Po bezmála 140 minutách tak obě hráčky nastoupily do třetí sady, kterou Běloruska zvládla v poměru 6:4. "Musela jsem dnes předvést to nejlepší, co umím. Jsou tady samé výborné hráčky a Angelique hrála opravdu skvěle. Při prvním tie-breaku předvedla několik skvělých úderů a já naopak chybovala," řekla Azarenková.

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK / AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články