Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Berdych i Štěpánek postoupili v Šanghaji do čtvrtfinále

Šanghaj - Tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek si na turnaji série Masters v Šanghaji poradili v třísetových bitvách s americkými "ranaři" a postoupili do čtvrtfinále. Čtvrtý nasazený Berdych dnes v třetím kole zdolal Sama Querreyho 6:2, 6:7, 6:4 a Štěpánek porazil Johna Isnera 6:4, 6:7 a 6:3. 

Berdych v Šanghaji vypadl třikrát po sobě v osmifinále, ale tentokrát třetí kolo přešel. V utkání s tvrdě servírujícím Querreym, který dal v zápase sedmnáct es, získal od stavu 2:2 v prvním setu pět her v řadě. Vyrovnaný druhý set ale ztratil v tie-breaku a o postupu rozhodl až ve třetím. V tom vzal soupeři první servis a výhodu brejku už udržel. 

Američana letos porazil už potřetí a celkově počtvrté v kariéře. "Hráli jsme spolu potřetí za relativně krátkou dobu a to může být hodně nevyzpytatelné. O to jsem radši, že jsem to zvládl," prohlásil Berdych po utkání.

Na konto si Berdych připsal 52. výhru sezony a jedna ho dělí od vyrovnání rekordu, který si vytvořil loni. Pokusí se o ni v pátek v duelu o postup do semifinále, v kterém se střetne s Jo-Wilfriedem Tsongou z Francie. "Hraje výborně, ale je důležité, abych se soustředil na svůj tenis. To je cesta, jak ho porazit," řekl Berdych.

Štěpánek rovněž inkasoval sedmnáct es a také prohrál zkrácenou hru druhé sady. V rozhodujícím třetím setu ale dokázal využít jeden ze čtyř brejkbolů a téměř po dvou a půl hodinách proměnil druhý mečbol. Ten si předtím připravil v dlouhé výměně odvážným "kraťasem", na který nestačil osmý nasazený Isner včas zareagovat. V Šanghaji si tak Štěpánek zopakuje čtvrtfinále z roku 2009.

Soupeřem Štěpánka ve čtvrtfinále bude třetí nasazený hráč a letošní vítěz olympijských her a grandslamového US Open Andy Murray z Velké Británie.

Federer zůstane jedničkou

Do čtvrtfinále postoupil také Roger Federer, jenž v 3. kole porazil ve třech setech kolegu ze švýcarského daviscupového týmu Stanislase Wawrinku a bez ohledu na další výsledky zůstane po Šanghaji světovou jedničkou. V pondělí tak sedmnáctinásobný grandslamový vítěz načne jubilejní 300. týden v čele žebříčku. Federer se rozjížděl pomaleji, první set prohrál 4:6 a poté si vynutil třetí sadu až díky vyhranému tie-breaku 7:4. V rozhodujícím setu se Wawrinka sesypal, uhrál pouze pět míčů a dostal od slavnějšího krajana "kanára".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články