Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělé věří ve finále Davis cupu i bez Nadala, proti budou tenisté USA

Gijón – Ve španělském Gijónu dnes začne semifinále tenisového Davis Cupu, v němž na sebe narazí obhájci titulu a největší favorité Španělé a výběr USA. Tahounem domácích by měl být především David Ferrer, který by měl Španělsko opět po roce dotáhnout až do finále, kde se vítězný tým utká s jedním z dvojice Česká republika – Argentina.

"Papírové předpoklady ale nic neznamenají. Loni jsme jeli do USA jako outsideři a postoupili," připomněl Ferrer čtvrtfinále v Austinu. "Pozice favoritů nic neznamená, pokud ji nepotvrdíte na kurtu," dodal Ferrer, kterého v týmu doplňují do dvouher Nicolás Almagro a sehraná deblová dvojice Marcel Granolleers, Marc López. 

Španělé se pokusí vyhrát Davis Cup už počtvrté za posledních pět let a celkově pošesté v historii (2000, 2004, 2008, 2009 a 2011). V domácím prostředí už Španělé vítězí dvanáct let, celkem vyhráli 23krát po sobě. "Vítězství je návykové a nechceme se toho vzdát, ale Američany nepodceňujeme," řekl kapitán Alex Corretja.

Isner, Sam Querrey a nejlepší deblisté posledních let Bob a Mike Bryanové už letos dokázali dvakrát překvapit. Na antuce vyhráli překvapivě ve Švýcarsku i ve Francii. Zářil Isner, který porazil Rogera Federera a Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Jdeme do zápasu s vírou, že můžeme vyhrát, protože ani Španělé nejsou neporazitelní. Už jsme venku dvakrát vyhráli, což nám dodává sebevědomí, že tady můžeme uspět, že můžeme vyhrát celý Davisův pohár," řekl Isner. "Šanci máme, ale nejsme favority," doplnil ho americký kapitán Jim Courier.

Program (Gijón, antuka):

Pátek (12:00): Ferrer - Querrey, Almagro - Isner.
Sobota (14:00): Granollers, López - B. Bryan, M. Bryan.
Neděle (12:00): Ferrer - Isner, Almagro - Querrey.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články