Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová prohrála v osmifinále US Open s Bartoliovou

New York - Česká tenistka Petra Kvitová si premiérově čtvrtfinále na grandslamovém US Open nezahraje. Pátá nasazená turnaje v New Yorku prohrála v osmifinále s Francouzkou Marion Bartoliovou po setech 6:1, 2:6 a 0:6. Kvitová porazila Bartoliovou nedávno cestou za titulem v Montrealu, kde jí povolila jen dvě hry, a i tentokrát začala suverénně. První set vyhrála za půl hodiny jasně 6:1, přičemž o game přišla pouze při svém servisu.

Marion Bartoliová s Petrou Kvitovou po osmifinále US Open
zdroj: ČTK / AP autor: Henny Ray Abrams

Další jasná výhra se ale nekonala. Kvitová začala od druhého setu více chybovat a riskující Bartoliová se rozehrála. Svěřenkyně Davida Kotyzy si především nedokázala udržet podání; o servis přišla ve druhé a třetí sadě hned šestkrát za sebou.

"Fakt nevím, jak to tam bylo, ale opravdu začala potom víc riskovat, hrála víc agresivně, šla do mě a neudělala moc chyb," komentovala Kvitová obrat pro Radiožurnál. "Já jsem na to moc neměla odpověď a když jsem se snažila, tak jsem to buď zkazila, nebo jsem to zahrála do špatného místa. Byl to bezradný pocit."

Druhý set prohrála Kvitová 2:6 a v rozhodující sadě vyhrála jen sedm výměn a nezískala potupně ani hru. Celkem udělala Kvitová v utkání 29 nevynucených chyb a po hodině a 44 minutách odešla do šatny se svěšenou hlavou.

Postupem do čtvrtého kola Kvitová vyrovnala svůj nejlepší výsledek na US Open z roku 2009, ale letos po titulech v Montrealu a New Havenu mířila výše.

O postup do čtvrtfinále budou v pondělí bojovat dva poslední čeští zástupci ve dvouhrách. Andrea Hlaváčková se pokusí překvapit Američanku Serenu Williamsovou a soupeřem Tomáše Berdycha bude Španěl Nicolás Almagro.

Soupeřkou Bartoliové se stala Ruska Maria Šarapovová. Také turnajová trojka ale měla v osmifinále namále. S krajankou Naďou Petrovovou prohrávala ve třetím setu 0:2 a zachránila ji dešťová pauza, po které vývoj otočila a vyhrála 6:1, 4:6 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články