Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wimbledon: Štěpánek bude hrát s Hernychem, Vaidišová s Ondráškovou

Londýn - Dnešní los tenisového Wimbledonu rozhodl o tom, že na sebe v prvním kole narazí dvě české dvojice - Radek Štěpánek se utká s Janem Hernychem a v ženské části proti sobě nastoupí Nicole Vaidišová se Zuzanou Ondráškovou. Jak Hernych tak Ondrášková si účast na turnaji vybojovali v kvalifikaci. Nejvýše nasazeného českého tenistu Tomáše Berdycha čeká Rus Jevgenij Koroljov, Iveta Benešová se utká s turnajovou čtrnáctkou Agnieszkou Radwaňskou.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Sestra Radwaňské Urszula loni vyhrála na Wimbledonu soutěž juniorek a mezi dospělými ji nyní čeká Klára Zakopalová. Vítězka tohoto duelu bude hrát v druhém kole zřejmě proti dvojnásobné vítězce Sereně Willimasové. Hned v prvním kole čeká další držitelka slavné trofeje Lindsay Davenportová na Renatu Voráčovou.

Barbora Záhlavová-Strýcová prošla rovněž úspěšně nástrahami kvalifikace a na úvod změří síly s Francouzkou Camille Pinovou, její krajanku Emilii Loitovou vyzve Lucie Šafářová. Osmnáctiletá česká naděje Petra Kvitová narazí na Tatianu Perebijnisovou z Ukrajiny, Petra Cetkovská na Tamarine Tanasugarnovou z Thajska a Eva Hrdinová při grandslamové premiéře na Caroline Wozniackou z Dánska.

Také další Češi měli při losu spíše štěstí, když nedostali žádného z
favoritů. Pavel Šnobel při své wimbledonské premiéře narazí na Juana
Martina Del Potra, jenž svou formu prokázal postupem do semifinále
probíhajícího turnaje v Hertogenboschi. Ivo Minář se představí proti
dalšímu Argentinci Martinu Vassallovi Arguellovi, Jiří Vaněk vyzve
antukového specialistu z Ruska Igora Andrejeva.

Příliš radosti z losu nemá světová jednička Roger Federer. V prvním kole
totiž pětinásobný vítěz narazí na Slováka Dominika Hrbatého, kterého ani v jednom z dvou vzájemných duelů neporazil. Po předpokládaném postupu do dalších kol na Švýcara může číhat v osmifinále vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt a v semifinále Novak Djokovič.

Ve spodní polovině pavouka se rýsuje semifinále mezi Rafaelem Nadalem a
Andym Roddickem. Španělský tenista změří na úvod síly s Němcem Andreasem Beckem, jenž postoupil z kvalifikace, Roddick se utká s Argentincem Eduardem Schwankem. Největší domácí naději na titul Andyho Murrayho bude chtít potrápit francouzský veterán Fabrice Santoro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články