Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hlaváčková s Hradeckou po olympijském stříbru vyhrály další turnaj v sezoně

Cincinnati - Ve finále turnaje v ženské čtyřhře získaly titul stříbrné olympioničky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Zdolaly hladce 6:1, 6:3 Slovinku Katarinu Srebotnikovou a Číňanku Čeng Ťie. Švýcarský tenista Roger Federer ve finálovém duelu dvou nejlepších hráčů světa porazil Novaka Djokoviče ve dvou setech 6:0, 7:6.

Nejlepší český pár Hlaváčková s Hradeckou potvrdil před newyorským grandslamem výbornou formu ziskem třetího letošního titulu, nicméně prvního od února. Duo "H+H" hrálo třetí finále za sebou a na rozdíl od Wimbledonu a poté finále olympijského turnaje na stejném místě uspělo.

V obou předchozích případech pokořily českou dvojici americké sestry Venus a Serena Williamsovy, jež v Ohiu čtyřhru nehrály. Hlaváčková s Hradeckou tak v dnešním finále zdolaly hladce 6:1, 6:3 Slovinku Katarinu Srebotnikovou a Číňanku Čeng Ťie.

Mužskou dvouhru ovládl Federer, neztratil ani servis

Jednatřicetiletý Federer vyhrál v Cincinnati popáté v kariéře a po celý týden neztratil ani jednou servis. Dnes dokonce nečelil ani brejkbolu. Fenomenální Švýcar získal šestý titul v sezoně a celkově 76. v kariéře. Jednadvacátým triumfem na turnaji Masters navíc vyrovnal bilanci svého španělského rivala Rafaela Nadala, jenž kvůli zranění od Wimbledonu nehraje.

Stříbrný olympijský medailista z Londýna Federer odehrál ve finále ze svého pohledu dokonalý první set. Využil tři ze čtyř brejkbolů a za pouhých 20 minut nadělil Djokovičovi v 28. vzájemném zápasu poprvé kanára.

Srb v druhém setu vývoj zápasu vyrovnal, zpřesnil hru a dovedl sadu do tie-breaku. V něm měl za stavu 7:6 setbol, ale Federer si třemi získanými míčky za sebou došel pro vítězství. Djokovič, jenž minulý týden triumfoval v Torontu, nevyhrál v Cincinnati ani na čtvrtý pokus. S Federerem prohrál už finále v roce 2009, dvakrát podlehl v souboji o titul Andymu Murraymu.

Mezi ženami triumfovala Li Na

Čínská tenistka Li Na se na čtvrtý pokus dočkala letošního premiérového titulu na okruhu WTA. Ve finále turnaje v Cincinnati porazila Němku Angelique Kerberovou 1:6, 6:3 a 6:1 a spravila si tak chuť po finálové prohře s Petrou Kvitovou na minulém turnaji v Montrealu. Letos ve finále podlehla také v Římě a Sydney. Jde o její šestý titul a první od loňského French Open.

Přitom i v Cincinnati to dlouho vypadalo na to, že znovu ve finále neuspěje. V první sadě na Němku nestačila a i ve druhé sadě nezačala dobře. Jenže pak vyhrála devět her v řadě a zamířila za vytouženým triumfem, který pro ní bude povzbuzením před US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články