Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Berdych je v osmifinále, dál jdou i Hlaváčková a Kvitová

Cincinnati - Tenista Tomáš Berdych vykročil úspěšně do turnaje Masters v americkém Cincinnati, kde obhajuje loňské semifinále. Z pozice pátého nasazeného hráče měl v úvodním kole volný los a ve druhém kole vyřadil soupeře z Tchaj-wanu Yen-Hsun Lu 6:3, 6:4.

Berdychovi se před rokem na přípravném podniku před US Open dařilo a probojoval se až do semifinále. Po prvním setu však kvůli zraněnému rameni musel srbské hvězdě Novaku Djokovičovi vzdát. Radek Štěpánek si poradil 7:6 a 6:1 s osmým nasazeným Juanem Mónakem z Argentiny. Vyšel mu tak test před případným vzájemným duelem v semifinále Davisova poháru, ve kterém budou Jihoameričané v polovině září hostit český tým.

Do osmifinále prošla stříbrná olympijská medailistka z deblu Andrea Hlaváčková. Postup jí usnadnila Slovenka Dominika Cibulková, která vzájemný zápas za stavu 7:6 a 4:1 pro českou hráčku skrečovala.

Deblové specialistce Hlaváčkové patří v žebříčku dvouhry až 97. místo a vítězství nad třináctou hráčkou světa Cibulkovou je pro ni největším letošním úspěchem v singlu. Navíc teprve podruhé v sezoně dokázala v hlavní soutěži na okruhu WTA vyhrát dva zápasy za sebou. O čtvrtfinále si Hlaváčková zahraje se světovou sedmičkou Angelique Kerberovou z Německa.

Šafářové se tentokrát nedařilo

Naopak Lucie Šafářová nenavázala na úspěšné tažení z minulého týdne turnajem v Montrealu, kde sahala po finále. Hned v prvním kole nestačila na Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a po prohře 3:6 a 4:6 skončila.

Na osmifinále se může těšit i domácí favoritka Serena Williamsová. Byť předvedla hrozivých 44 nevynucených chyb, dokázala si s Řekyní Eleni Daniiliduovou poradit a připsala si 18. vyhraný zápas za sebou. Během úspěšné série se stala královnou Wimbledonu, Stanfordu i olympijského turnaje v Londýně.

"Čtyřiačtyřicet nevynucených chyb je ale šokující. A neprofesionální," zlobila se Williamsová, která letos vyhrála už pět turnajů a také dvě deblové trofeje se starší sestrou Venus. Společně ovládly Wimbledon a olympiádu, v obou případech ve finále porazily českou dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká.

Dál jde i Petra Kvitová. Ta zvládla po triumfu v Montrealu přesun do Cincinnati a v prvním utkání v Ohiu porazila Němku Monu Barthelovou 3:6, 6:2 a 7:5. První set s 39. hráčkou žebříčku české tenistce nevyšel, pak však dokázala srovnat. V rozhodujícím dějství ztratila Kvitová jako první podání, Barthelová ale za stavu 4:3 výhodu nevyužila a wimbledonská šampionka dokonala obrat.

Kvitová si o čtvrtfinále zahraje s Číňankou Pcheng Šuaj, s kterou se před dvěma týdny utkala v 2. kole olympijského turnaje. Hlaváčkovou čeká světová sedmička Angelique Kerberová z Německa a Štěpánek vyzve turnajovou desítku Američana Mardyho Fishe. Soupeře zná i sedmý hráč světa Tomáš Berdych, který si ve třetím kole zahraje s Milosem Raonicem z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články