Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych stále hledá formu, Kvitové se daří

Toronto/Montreal - Tenista Tomáš Berdych vypadl ve třetím kole turnaje série Masters v Torontu po porážce 4:6 a 2:6 s Francouzem Richardem Gasquetem. Nejlepší český hráč prohrál třetí ze svých posledních čtyř zápasů. Naopak daří se Petře Kvitové, která prošla v Montrealu do čtvrtfinále.

Tomáš Berdych potvrdil, že se mu od antukového Roland Garros, kde vypadl v osmifinále, příliš nedaří. Na turnaji v Halle vyhrál jeden zápas, následně ve Wimbledonu i na stejném místě v olympijském turnaji vypadl pokaždé v prvním kole a v Torontu porazil jen v druhém kole Francouze Juliena Bennetteaua. Na jeho kolegu z bronzového olympijského deblu Gasqueta čtvrtý nasazený Berdych nenašel za 104 minut žádnou zbraň. V prvním setu se sice dokázal z nepříznivého stavu 0:4 dostat až na rozdíl jednoho gamu, ale Francouz set přesto získal. Druhá sada už byla jasnou záležitostí turnajové čtrnáctky Gasqueta.

Petra Kvitová postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále prestižního turnaje v Montrealu. Nasazená pětka ve třetím kole poprvé porazila Francouzku Marion Bartoliovou jednoznačně 6:1 a 6:1. Kvitová v předchozích dvou zápasech odehrála s Bartoliovou třísetové bitvy, dnes ale měla utkání plně pod kontrolou. Soupeřce nasázela pět es, pětkrát jí vzala servis a duel ukončila za rovnou hodinu. Ve čtvrtfinále se Kvitová může utkat se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska.

Turnajová šestnáctka Šafářová v třetím kole vyřadila čtvrtou nasazenou Samanthu Stosurovou z Austrálie. Více než dvouhodinový zápas se rozhodoval v tie-breacích. V první zkrácené hře pětadvacetiletá Češka odvrátila dva setboly a vyhrála 11:9, v druhé zvítězila 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články