Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Záhlavová-Strýcová v Palermu Double nezískala, prohrála s Erraniovou

Palermo - Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji Palermu double nezískala. Po sobotním zisku titulu ve čtyřhře prohrála v dnešním finále dvouhry s Italkou Sarou Erraniovou 1:6 a 3:6. Záhlavová-Strýcová, která po loňském vítězství v Québeku usilovala o druhý titul v kariéře, ztratila první set za 27 minut. Ve druhém držela šestadvacetiletá rodačka z Plzně s devátou hráčkou světa krok do stavu 3:3, pak ale potřetí v sadě přišla o servis a Erraniová dovedla zápas k vítězství.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ve finále čtyřhry Záhlavová-Strýcová spolu s Renatou Voráčovou porazily coby hlavní favoritky soutěže druhý nasazený pár Darija Juraková z Chorvatska a Katalin Marosiová z Maďarska 7:6 a 6:4. Celkově si Záhlavová-Strýcová připsala 17. turnajový triumf v deblu. Letos už slavila v dubnu ve Stuttgartu s Ivetou Benešovou.

S Voráčovou vyhrály druhý společný turnaj, předchozí titul mají z roku 2010 z Lince. Osmadvacetiletá Voráčová získala osmý deblový vavřín. Finalistka Roland Garros Erraniová vítězstvím nad českou tenistkou navázala na titul z Palerma z roku 2008 a celkově zaznamenala už čtvrtý turnajový triumf v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články