Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kotyza: Kvitová se zbavila tlaku, na olympiádě může hrát dobře

Praha - Největší tlak v životě si prožila Petra Kvitová při obhajobě wimbledonského titulu. Myslí si to trenér české tenistky David Kotyza, který věří, že se fulnecká rodačka po vyřazení ve čtvrtfinále zbavila určité zátěže a na nadcházející olympijské hry se může vrátit uvolněná a hrát dobře.

Dvaadvacetiletá Kvitová loni vyhrála Wimbledon famózním způsobem a od ledna v sobě měla zafixováno, ač si to sama nepřipouštěla, že ji na trávě v All England Clubu čeká obhajoba. "Její výkony nebyly od začátku sezony úplně optimální z různých důvodů a tohle měla pořád před sebou, vláčela to a očekávání okolí bylo veliké. Z mého pohledu to bylo nejtěžší, čím si musela projít," řekl Kotyza.

Kvitová vypadla ve čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou, čtyřnásobnou vítězkou turnaje. "Osobně si myslím, že to (Serena) vyhraje a myslím, že porážka s ní není neúspěchem," řekl Kotyza a doufal, že se teď jeho svěřenkyně uvolní. "Teď to z ní může spadnout, být bez batohu na zádech s nějakým kamenem a může se vrátit na to samé místo na olympiádu a předvést velice dobré výkony," řekl kouč.

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: Aaron Vincent Elkaim

Duel s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou zvládla Kvitová mnohem lépe než osmifinále proti Italce Francesce Schiavoneové. "Předvedla markantně lepší výkon, přesto to nestačilo. Serena byla ve všech segmentech hry o kousek lepší a na podání byla výrazně lepší a to si myslím, že rozhodlo," hodnotil Kotyza.

Uspět proti Američance mohla Kvitová pouze v případě většího rizika. "To znamená, zkusit agresivněji returnovat i zezadu zahrát ostřeji, aby to posunula třeba do třetího setu, ale taky by mohla udělat více chyb," řekl Kotyza.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Po týdnu volna začne Kvitová s kondiční přípravou a od 16. července se doma vrhne na trénink s raketou. "Mrkneme se na obdobné věci, co viděla ve Wimbledonu, bez kterých se neobejde na olympiádě. Musíme zlepšit hru, na které staví, aby v ní byla opravdu pevná," plánoval Kotyza zaměření na servis a return.

Do Londýna se Kvitová vydá s týdenním předstihem před olympijským turnajem, který se bude hrát na wimbledonské trávě. "Osobně se na olympiádu moc těším, i když nevím, co od toho čekat. Ale tím, že se hraje ve Wimbledonu, tak to bude mít zvláštní kouzlo a věřím, že Péťa bude hrát dobře," řekl Kotyza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články