Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Murray postoupil přes Baghdatise do osmifinále

Londýn - Britský tenista Andy Murray postoupil do osmifinále Wimbledonu. Domácí hvězda a čtvrtý nasazený v sobotním večerním utkání v All England Clubu porazil Marcose Baghdatise z Kypru 7:5, 3:6, 7:5 a 6:1. Zápas Murrayho s Baghdatisem začal na centrkurtu v podvečer. Po dvou odehraných setech a stavu 1:1 byl na půl hodiny přerušen, aby pořadatelé zatáhli střechu a mohl se dohrát za umělého osvětlení.

Andy Murray
zdroj: AP

Britský tenista v tu chvíli bojoval nejen s houževnatým Kypřanem, ale i s ubíhajícím časem. Aby se zápas nemusel dohrávat v pondělí, potřeboval svěřenec Ivana Lendla zvítězit ještě před jedenáctou hodinou, kdy se podle pravidel končí i na hlavním kurtu vybaveném umělým osvětlením.

K nadšení publika se Murraymu po pauze dařilo a zbylé dvě sady vyhrál 7:5 a 6:1. V závěru časomíra přece jen překročila jedenáctou, rozhodčí však za již téměř rozhodnutého stavu nechal hru pokračovat. Duel ukončil Baghdatis autem ve 23:02, stanovil tak nejpozdější konec zápasu v historii Wimbledonu.

"Byl jsem v laufu, takže jsem chtěl pokračovat co nejrychleji. Pro něj by bylo lepší zdržovat. Myslel jsem, že v 11 se skončí i za prakticky rozhodnutého stavu, přece jen i při skóre 5:1 se může leccos stát. Měl jsem štěstí, že jsem to ukončil za pár minut," řekl po zápase Murray. Pětadvacetiletá domácí naděje oplatila Baghdatisovi porážku z roku 2006, kdy s ním prohrála v osmifinále Wimbledonu 0:3 na sety. Brita nyní čeká Chorvat Marin Čilič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články