Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Švedovová nedovolila Erraniové uhrát v jednom setu ani fiftýn

Londýn - Málo vídaný kousek se ve Wimbledonu povedl tenistce Jaroslavě Švedovové, protože v prvním setu nepovolila Saře Erraniové z Itálie získat jediný fiftýn. Čtyřiadvacetiletá Kazaška nakonec ve třetím kole nad turnajovou desítkou vyhrála 6:0, 6:4.

Jaroslava Švedovová
zdroj: Isifa/EPA

Švedovová předvedla čtyři esa, 14 vítězných úderů, získala 24 fiftýnů za sebou a první sadu, v níž Erraniová udělala jen jednu nevynucenou chybu, vyhrála za 15 minut. "Nedalo se s ní hrát. Já nehrála katastrofálně, ale ona jednoduše trefovala vítězné údery odevšad," řekla Erraniová, letošní finalistka French Open.

Takzvaný Zlatý set se jí povedl jako vůbec první v celé historii grandslamových turnajů. Podle Mezinárodní tenisové federace ITF od roku 1968, kdy profesionálové začali hrát s amatéry, zaznamenal Zlatý set pouze Američan Bill Scanlon v roce 1985 proti Brazilci Marcosi Hocevarovi na turnaji v Delray Beach.

Švedovová je na speciální série expertka

Mezi ženami dosud držela rekordní sérii 23 vítězných míčků v řadě právě Švedovová, která zazářila v roce 2006 v prvním setu turnaje v Memphisu proti Američance Amy Frazierové. Zápas druhého kola tehdy ale prohrála 6:1, 0:6, 0:6.

V osmifinále Wimbledonu se 65. hráčka žebříčku utká se čtyřnásobnou vítězkou londýnského grandslamu a někdejší světovou jedničkou Serenou Williamsovou. "Základem bude uhrát jeden fiftýn v setu a od toho se odvine další vývoj," vtipkovala Serena Williamsová po vydřené výhře 6:7, 6:2 a 9:7 nad Čeng Ťie z Číny.

Ve třetím kole uspěla také druhá hráčka světa Victoria Azarenková z Běloruska. Vítězka prvního grandslamu sezony Australian Open si na trávě v All England Clubu poradila se Slovenkou Janou Čepelovou dvakrát 6:3.

Marin Čilič ve druhém nejdelším zápasu wimbledonské historie
zdroj: ČTK/AP

Chorvat Marin Čilič postoupil do osmifinále po výhře nad Američanem Samem Querreyem po setech 7:6, 6:4, 6:7, 6:7 a 17:15. Zápas trval pět hodin a 31 minut a stal se druhým nejdelším v historii Wimbledonu. Jen pátý set trval přes dvě hodiny, ale měl daleko k jedenáctihodinové bitvě, kterou předloni vyhrál Američan John Isner nad Francouzem Nicolasem Mahutem 70:68 v pátém setu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články