Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová zahájí cestu za obhajobou proti 96. hráčce světa

Londýn - Tenistka Petra Kvitová zahájí jako obhájkyně titulu ve Wimbledonu na centrkurtu druhý hrací den slavného turnaje. Hodinu po poledni londýnského času (14:00 středoevropského) se utká s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu, v současnosti 96. hráčkou světa. O poznání nebezpečnější soupeřku bude mít Barbora Záhlavová-Strýcová. Čtyřnásobná vítězka na londýnské trávě Američanka Serena Willimsová je i letos jednou z hlavních favoritek na triumf.

Česká jednička Kvitová chce pochopitelně navázat na loňský úspěch. "Já krásné být obhájkyní, ale zase to tak neprožívám. Je to nový turnaj a nevím, jestli je dobré ohlížet se zpátky. Budu se snažit hru přiblížit loňskému roku," řekla fulnecká rodačka a čtvrtá hráčka světa před vstupem do turnaje.

S Amanmuradovovou se Kvitová dosud neutkala, ale ví, že ji nečeká snadná práce. "Ona je servismanka a na trávě jí to píše, ale úplně dobře se nehýbe a sem tam to moc nestíhá," zjistila Kvitová o své soupeřce, která ještě v hlavní soutěži Wimbledonu nevyhrála zápas. "Klíčem bude return a neprohrát si servis."

Trenér Kvitové David Kotyza má dojem, že jeho svěřenkyně je v podobném rozpoložení jako před loňským úspěšným ročníkem. "Den ode dne se výkon Petry zlepšuje a už se těší, až to vypukne," řekl Kotyza. V jeho obličeji byla patrná určitá nervozita. "Před prvním kolem je veliká. Už se těším, aby hrála," řekl.

Předpověď počasí je v Londýně na začátek týdne dobrá, ale je teoreticky možné, že si Kvitová zahraje na centrkurtu poprvé pod zataženou střechou. V hale je Češka skoro neporazitelná a ve spojení s trávou by mohla být ještě nebezpečnější. "Bavila jsem se o tom s manželkou zdejšího šéfa. Říkala, že když se střecha zatáhne, je to něco mezi venkovními podmínkami a halou, což si dost dobře nedokážu představit. Střecha je vysoko, akustika je prý jiná," uvedla Kvitová.

Záhlavová-Strýcová zkusí zastavit Serenu Williamsovou

"Nechci jít na kurt s tím, že si jdu jenom zkusit zahrát dobrý zápas, ale půjdu tam s tím, že udělám vše pro to, abych vyhrála," řekla Záhlavová-Strýcová, 62 hráčka dvouhry WTA, která se v All England Clubu dostala nejdále do 3. kola.

Na grandslamovém turnaji i v kariéře se plzeňská rodačka s třináctinásobnou grandslamovou vítězkou Serenou Williamsovou utká podruhé. Poprvé se obě střetly letos ve druhém kole Australian Open a Češka prohrála 0:6 a 4:6. "V Austrálii jsem si jí vyzkoušela, ale tady to bude jiné, protože se hraje na trávě," řekla Záhlavová-Strýcová. "Nesmím s ní hrát přestřelku, to ani není můj tenis. Musím zkoušet servis - síť, čopy, kraťasy, prostě vymýšlet pestrou hru," plánovala.

Že není mladší ze sester Williamsových neporazitelná, ukázala na antukovém Roland Garros Francouzka Virginie Razzanová, která favoritku vyřadila v 1. kole. Ve Wimbledonu loni Serena vypadla ve 4. kole s Marion Bartoliovou z Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články