Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hájek na prostějovském challengeru hladce zdolal Štěpánka

Prostějov - Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Jan Hájek v českém semifinále vyřadil nečekaně hladce turnajovou dvojku a světovou třicítku Radka Štěpánka. Porazil ho za pouhých 69 minut 6:2, 6:1. Finálovým soupeřem Hájka bude třetí nasazený Němec Florian Mayer, který zdolal po tuhém boji Poláka Jerzyho Janowicze 7:5 a 7:5. Sobotní finále začne v Prostějově v 11:00.

Jan Hájek
zdroj: isifa/VLP

Hájek předčil Štěpánka pestrostí úderů, přesnými prohozy a šestkrát mu sebral podání. "Navzdory jednoznačnému výsledku nebyl zápas jednoduchý," uvedl Hájek, který svou hru postavil na důslednosti, odhodlání a soustředěnosti na každý míček. Vyšly mu začátky obou setů, což mu psychicky pomohlo.

"Základem byl můj výborný return. Radek nemohl spoléhat na svou hru servis a volej. Vznikl z toho tento výsledek, který je pro Radka až příliš krutý," dodal spokojený Hájek, který se netají cílem vybojovat čtvrté prostějovské vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
UniCredit Czech Open 2012

Turnaj na Hané Hájkovi maximálně vyhovuje a vždy na přelomu května a června se potká s výbornou formou. "Nevím, čím to je. Všichni se mě na to ptají. Doma se mi hraje dobře, protože tu mám známé a rodinu," usmíval se Hájek, vítěz turnaje z let 2006, 2009 a 2010. Štěpánek se v zápase nezmohl na vážnější odpor.

"Rozhodly moje nevynucené chyby. Snažil jsem se hrát agresivně, nešel mi ale servis, o který jsem se nemohl opřít," nehledal Štěpánek výmluvy. "Honza se dobře bránil. Tahle hra mu seděla. Nemohl jsem rozvinout svůj tlak," poznamenal Štěpánek. Teď českou dvojku čeká turnaj na trávě v Halle. "Prostějovský turnaj mi pomohl získat zpět kondici a herní režim. Snad to budu moci v dalších turnajích prodat," dodal Štěpánek.

Osmadvacetiletý Němec Mayer, vítěz devíti challengerů, dlouho hledal protizbraň na dělové podání vysokého Janowicze. Servis jednadvacetiletého Poláka dosahoval rychlosti až přes 200 km/hod. Mayerovi se podařilo získat soupeřovo podání až v koncovkách obou setů. Tvrdá hra Janowiczovi vyhovovala, problémy ale měl s volnější hrou, kdy často chyboval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články