Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hájek bude hrát v Prostějově semifinále proti Štěpánkovi

Prostějov - Tenisový challenger UniCredit Czech Open bude mít české semifinále. Jako první postoupil mezi nejlepší čtyři na antuce v Prostějově Jan Hájek, jeho soupeřem v pátek bude česká dvojka Radek Štěpánek.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Hájek v dnešním čtvrtfinále porazil Rusa Tejmuraze Gabašvilliho jasně 6:1 a 6:3. "Vycházelo mi prakticky všechno a hodně jsem si věřil. Jen aby mi to vydrželo," řekl Hájek.

Druhý nasazený Štěpánek musel více bojovat, se Slovákem Pavolem Červenákem (228. v žebříčku ATP) už prohrával 2:6 a 0:2. "Moc pod kontrolou jsem to neměl, nebyl jsem v rytmu a dělal lehké chyby," řekl Štěpánek.

Pak ale vyhrál dvanáct ze třinácti gamů a další dva sety 6:3 a 6:0. "Když se mi podařilo ho brejknout a vrátit se do utkání, tak on ztratil sebedůvěru a já ho už k ničemu nepustil," konstatoval Štěpánek.

Štěpánek s Hájkem, který je po zranění 129. na světě, už se jednou v Prostějově utkali. Předloňské finále ale Štěpánek kvůli zdravotním komplikacím po prohrané první sadě 0:6 vzdal. "Doufám, že teď se něco podobného nebude opakovat. Honza tady má vždycky životní formu, tak uvidíme, jak nám to půjde," řekl Štěpánek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články