Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kvitová i Zakopalová postoupily v Paříži do osmifinále

Paříž - Petra Kvitová postoupila potřetí v kariéře do osmifinále Roland Garros. Turnajová čtyřka na pařížské antuce porazila v třetím kole 109. hráčku světa Ninu Bratčikovovou z Ruska 6:2, 4:6 a 6:1. Stejný kousek se povedl i Kláře Zakopalové, která porazila další Rusku, nasazenou dvaadvacítku Anastasii Pavljučenkovovou, 6:3 a 7:5. Zakopalová dosáhla tímto vítězstvím nejlepšího výsledku na French Open, v dalším kole ji čeká favorizovaná Maria Šarapovová.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Wimbledonská vítězka Kvitová začala na dvorci Philippa Chatriera dobře. V prvním setu využívala slabšího druhého podání Rusky, tvrdě returnovala a zdálo se, že rychle vyhraje. Bratčikovová ale ve druhém setu setřásla respekt a hlavně z forhendu hrála výborně. Naopak Kvitová se do forhendu nemohla pořádně trefit, posílala míče mimo a do sítě. Ze stavu 1:5 ještě snížila na 4:5, ale sadu nezachránila.

V rozhodujícím setu Kvitová odvracela hned v první hře dva brejkboly. Vzápětí ale sama vzala Rusce podání, uklidnila se a brejk potvrdila na vedení 3:0. Snadné to přesto Kvitová neměla, a to i proto, že v utkání udělala 37 nevynucených chyb, dvakrát více než soupeřka. Po hodině a tři čtvrtě ale využila první mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2012: Kvitová - Bratčikovová

Místo Schiavoneové bude hrát Kvitová s Lepchenkovou

French Open hraje Kvitová počtvrté v kariéře a potřetí je ve čtvrtém kole. Do osmifinále došla loni a v roce 2008, dál ale zatím nikdy nepostoupila. V utkání o čtvrtfinále mohla Kvitová narazit na předloňskou vítězku French Open a loňskou finalistku Francesku Schiavoneovou. Tu však ve třetím kole vyřadila naturalizovaná Američanka Varvara Lepchenková, která vyhrála dramatický zápas 3:6, 6:3, 8:6.

Kvitová se s 63. tenistkou světa Lepchenkovou utkala dosud pouze jednou a loni v Miami ji zdolala 6:1, 6:2. "Jsem přeci jenom ve čtvrtém kole, což je zatím super, ale samozřejmě nechci, aby to tam skončilo. Co se týká zdraví, tak mě stále trochu pobolívá rameno, takže hraju pod práškama. Ale v zápase to necítím a můžu hrát v pohodě," pochvalovala si po zápase Kvitová.

Klára Zakopalová na French Open
zdroj: AP Photo

Zakopalová měla do zápasu s Pavljučenkovovou výborný vstup, rychle vedla 4:0 díky dobré hře od základní čáry, kterou nutila Rusku chybovat. Nakonec sadu získala v poměru 6:3. Druhý set byl jako na houpačce. Zakopalová nejdřív prohrávala 0:2, pak otočila na 5:2, jenže Ruska znovu srovnala. Česká tenistka však nakonec lépe zvládla koncovku a vyhrála 7:5. Do osmifinále se Zakopalová na grandslamu dosud dostala jen předloni na trávě ve Wimbledonu.   

Třicetiletou Češku nyní čeká po Marii Kirilienkové a Anastasii Pavljučenkové třetí Ruska Maria Šarapovová. Druhá nasazená spolufavoritka pařížského grandslamu deklasovala ve třetím kole 6:2, 6:1 Číňanku Pcheng Šuaj a zatím na turnaji ztratila jen pět gamů.

Už do čtvrtfinále postoupily obhájkyně pařížského titulu ve čtyřhře Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Páté nasazené v třetím kole porazily lotyšsko-thajskou dvojici Liga Dekmeijereová, Tamarine Tanasugarnová 6:2 a 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články