Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová i Berdych postoupili do čtvrtfinále turnaje v Římě

Řím - Nejlepší čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych postoupili do čtvrtfinále antukového turnaje v Římě. Čtvrtá nasazená Kvitová porazila ve třetím kole 6:2, 5:7 a 6:2 Rumunku Soranu Cirsteaovou, turnajová sedmička Berdych zdolal 7:6, 6:3 Španěla Nicoláse Almagra. Vypadla Petra Cetkovská.

Wimbledonská vítězka Kvitová sehrála s Cirsteaovou divoké utkání. O osudu prvního setu prakticky rozhodla rázným nástupem, když vyhrála úvodní čtyři gamy. V závěru první sady se však Rumunka zlepšila, což dokázala v setu druhém, kdy začala diktovat hru a dostala se až do vedení 5:1. Kvitové se podařilo ještě srovnat na 5:5, ale následující dva gamy, a tím i set, získala její soupeřka.

Na začátku rozhodující sady si dvaadvacetileté tenistky vzaly třikrát svůj servis, přičemž rozhodující brejk získala Kvitová a dotáhla už zápas k vítězství. "Ve druhém a třetím setu jsem zaznamenala asi můj nejrychlejší servis, který byl kolem 135 km/h," uvedla na Twitteru Kvitová, jež bude o semifinále hrát s Němkou Angelique Kerberovou.

Finalista z předchozího turnaje v Madridu Berdych se letos potřetí utkal s Almagrem, jenž ho v posledním vzájemném duelu v březnu v Indian Wells porazil s "kanárem" ve druhém setu. Dnešní duel byl vyrovnanější - o první sadě rozhodl až tie-break, který Berdych vyhrál 7:3. V druhém setu byl vývoj vyrovnaný do stavu 3:3, poté ale český hráč získal tři gamy za sebou a postoupil.

Ve čtvrtfinále Berdych narazí na světovou dvojku Rafaela Nadala, který porazil dalšího Španěla Marcela Granollerse dvakrát 6:1. Nad loňským finalistou a pětinásobným vítězem římského turnaje český tenista na antuce ještě nevyhrál, celkem s ním ve 14 dosavadních zápasech jedenáctkrát prohrál a třikrát zvítězil. 

Na výhru nad třetí hráčkou světa Polkou Agnieszkou Radwňskou nenavázala ve třetím kole Cetkovská, která podlehla jednoznačně 0:6, 1:6 Italce Flavii Pennettaové. Česká tenistka prohrála 11 gamů za sebou a potupné dva "kanáry" odvrátila až na poslední chvíli.

První hráč světa Novak Djokovič postoupil do čtvrtfinále po třísetové bitvě 4:6, 6:2 a 6:3 s Argentincem Juanem Mónakem. Po prvním prohraném setu srbský favorit neudržel nervy na uzdě a naštvaně rozbil raketu. "Doufám, že to nezačnou dělat děti, které se na zápas dívaly," řekl Djokovič. "Ale takový prostě jsem, na kurtu nezadržuji emoce," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články