Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cetkovská přehrála Radwaňskou, postoupil i Berdych

Řím - Česká tenistka Petra Cetkovská porazila ve druhém kole antukového turnaje v Římě světovou trojku Agnieszku Radwaňskou z Polska 6:4, 4:6 a 6:1. Do třetího kola postoupil také Tomáš Berdych, jenž ve svém úvodním duelu v italské metropoli zdolal 6:4 a 6:1 Poláka Lukasze Kubota.

Petra Cetkovská
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Sedmadvacetiletá Cetkovská vyhrála za dvě hodiny a 26 minut a zápas ukončila při soupeřčině podání, když využila osmý z celkem dvaceti brejkbolů. Další soupeřkou české tenistky, která třiadvacetiletou Radwaňskou porazila i ve čtvrtém vzájemném zápase v kariéře, bude Flavia Pennettaová z Itálie.

Berdych, jenž v neděli podlehl ve finále turnaje v Madridu Rogeru Federerovi, měl proti 54. hráči světa Kubotovi pomalejší rozjezd. Po ztraceném podání prohrával 2:4, pak však potvrdil roli favorita a vyhrál devět gamů za sebou. V Praze žijící Polák získal první hru až za stavu 0:5 ve druhém setu, v následujícím gamu nicméně sedmý nasazený Berdych zápas po 80 minutách ukončil.

Ve třetím kole ho čeká Španěl Nicolás Almagro, jenž ho v posledním vzájemném duelu v březnu v Indian Wells porazil s "kanárem" ve druhém setu. S dvouhrou se v italské metropoli rozloučila Iveta Benešová, která podlehla osmé hráčce žebříčku Li Na z Číny 1:6, 5:7. Mezi muži dohrál ve druhém kole po prohře s Juanem Mónakem také Radek Štepánek.

Argentinskému tenistovi, na kterého může narazit v září v semifinále Davisova poháru, podlehl 4:6 a 2:6. Soupeřku pro třetí kolo už zná česká jednička Petra Kvitová. Čtvrtá hráčka světa se utká se Soranou Cirsteaovou z Rumunska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články