Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Úvod turnaje v Římě vyšel Kvitové i Cetkovské

Řím - Česká tenistka Petra Kvitová porazila na úvod turnaje v Římě Anastasii Pavljučenkovovou 7:5 a 6:4. Rusku ve druhém kole zdolala za dvě hodiny a další soupeřkou čtvrté hráčky světa bude vítězka duelu mezi Sofií Arvidssonovou ze Švédska a Soranou Cirsteaovou z Rumunska. Andrea Hlaváčková zápas proti Rusce Petrovové nezvládla, Bělorusku Govorcovovou naopak ve dvou setech přehrála Petra Cetkovská.

Dvaadvacetiletá Kvitová udělala v zápase s Pavljučenkovovou osm dvojchyb a odvrátila 12 z 15 brejkbolů. Vzájemnou bilanci s 26. hráčkou světa si vylepšila na 3:2. V Římě startuje česká jednička podruhé, před dvěma lety vypadla ve druhém kole. Podobně dopadla minulý týden v Madridu, kde nestačila na Lucii Hradeckou.

Na antuce v Římě úspěšně zahájila i Petra Cetkovská, jež v prvním kole porazila 7:5 a 6:4 Bělorusku Olgu Govorcovovou. V příštím zápase ji čeká světová trojka Agnieszka Radwaňská z Polska, která měla na úvod volno. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vypadla Andrea Hlaváčková, jež v prvním kole prohrála 3:6 a 3:6 s Ruskou Naďou Petrovovou.

Své soupeře pro druhé kolo už znají muži. Radek Štěpánek se utká s Argentincem Juanem Mónakem, finalista z Madridu Tomáš Berdych narazí na Poláka Lukasze Kubota.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články