Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradecká a Berdych postoupili do čtvrtfinále

Madrid - Tenistka Lucie Hradecká potvrdila svou formu na turnaji v Madridu postupem z kvalifikace až do čtvrtfinále. Překvapivá středeční přemožitelka obhájkyně titulu Petry Kvitové v třetím kole na modré antuce porazila 6:2 a 7:6 Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Mezi nejlepších osm prošel také Tomáš Berdych, jenž deklasoval 6:1, 6:1 Francouze Gaëla Monfilse. O semifinále bude 105. hráčka světa Hradecká bojovat s vítězkou US Open Samanthou Stosurovou, jež v předchozím kole vyřadila Petru Cetkovskou.

Šestadvacetiletá fedcupová reprezentantka se dnes mohla v kritických chvílích opřít o dělový servis. Soupeřce nasázela 15 es a nemálo dalších podání Makarovová returnovala jen s obtížemi.

Vynikající obrat předvedla Hradecká v tie-breaku druhého setu. V něm sice prohrávala 0:4, pak ale získala šest míčů za sebou a vypracovala si dva mečboly. Druhý proměnila drtivým bekhendem po lajně.

Naprosto suverénní dnes byl šestý nasazený Berdych, který turnajovou dvanáctku Monfilse vyřadil za 50 minut. Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí nejenže nečelil ani jednomu brejkbolu, ale Francouzovi povolil při svém servisu uhrát celkem jen čtyři míčky. Sám proměnil pět z šesti brejkových příležitostí a porazil Monfilse letos podruhé po finále turnaje v Montpellieru.

Nadal dohrál

Dalším Berdychovým soupeřem bude domácí Fernando Verdasco, jenž vyřadil druhého hráče světa Rafaela Nadala. Loňského finalistu a vítěze turnaje z let 2005 a 2010 zdolal po setech 6:3, 3:6 a 7:5. Nadal přišel o šanci vyhrát po triumfech v Monte Carlu a Barceloně třetí turnaj po sobě. Podle Nadala mohla za porážku novinka v Madridu, modrá antuka, která podle řady hráčů klouže víc než tradiční oranžový povrch. "Pohyb je klíčovou součástí mojí hry, a když se nemůžu dobře hýbat, nemůžu ani dobře trefovat míče," řekl Nadal a dal pořadatelům ultimátum.

Rafael Nadal:

"Jestli nedojde ke změně, budu mít příští rok v kalendáři o jeden turnaj méně. Tenhle povrch zcela ničí moji hru, je to na něm jiný sport a já nemám zapotřebí riskovat."

Verdasco, který loni ve třech zápasech s Berdychem neuhrál ani set, porazil svého krajana poprvé v kariéře a povedlo se mu to na 14. pokus. Nadal nedokázal využít nadějné vedení 5:2 v rozhodujícím setu a přišel po 22 zápasech o sérii neporazitelnosti na antuce, kde neprohrál od loňské porážky ve finále v Římě s Novakem Djokovičem.

Na turnaji už nepokračuje Lucie Šafářová, jež musela kvůli žaludečním potížím vzdát dnešní zápas třetího kola proti Marii Šarapovové. Druhá nasazená Ruska tak postoupila do čtvrtfinále bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články