Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cetkovská i Záhlavová-Strýcová dohrály ve čtvrtfinále

Estoril (Portugalsko) – Českým tenistkám se na turnajích v Estorilu a Budapešti nedařilo. Petra Cetkovská vypadla druhý týden po sobě ve čtvrtfinále turnaje WTA. Po Fezu dnes před branami semifinále opustila také portugalský Estoril, kde podlehla po setech 3:6, 6:3, 3:6 Estonce Kaie Kanepiové. Barbora Záhlavová-Strýcová ve svém prvním letošním čtvrtfinále také neuspěla. Šestadvacetiletá Češka prohrála na antukovém turnaji v Budapešti 2:6, 6:1 a 4:6 s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou.

Mírná papírová favoritka Cetkovská nedokázala k vítězství nad Kanepiovou využít nevyrovnané podání soupeřky, která udělala osm dvojchyb. Estonka naopak proměnila pět ze svých šesti příležitostí na brejk a zápas vyhrála za dvě a čtvrt hodiny.

Záhlavová-Strýcová v předchozím kole v Budapešti porazila nasazenou čtyřku, svou krajanku Kláru Zakopalovou, a poprvé v sezoně vyhrála na jednom turnaji dva zápasy. Na vydařený výkon dnes navázala jen ve druhé sadě, kterou získala hladce 6:1.

Ve třetím setu však ztratila dvakrát podání, přičemž rozhodující byl brejk turnajové pětky Erakovicové v sedmé hře. Po dvou hodinách a čtyřech minutách proměnila Novozélanďanka první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články