Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nadal posedmé triumfoval v Barceloně

Barcelona - Španělský tenista Rafael Nadal obhájil na turnaji v Barceloně titul. Druhý hráč světa dnes ve finále porazil stejně jako před rokem krajana Davida Ferrera 7:6, 7:5 a v katalánské metropoli triumfoval už posedmé.

Rafael Nadal
zdroj: AP

Pětadvacetiletý Nadal v první sadě prohrával 0:2, dokázal však vyrovnat a získat ji pro sebe v tie-breaku. Ve druhém setu se sice podobný kousek povedl za stavu 1:3 i Ferrerovi, bývalá světová jednička ale opět strhla vedení na svou stranu a po dvou hodinách a 40 minutách Nadal zápas ukončil. "Byl to pro mě nejtěžší zápas na antuce v sezoně. S Davidem se vždycky hraje na hranici možností. Dneska to byla občas loterie a na mě se usmálo štěstí," citovala agentura AP Nadala, který už na antuce neprohrál 21 zápasů za sebou.

Nadal získal druhý titul za sebou - před týdnem poosmé v řadě ovládl turnaj v Monte Carlu. Podobnou bilanci má i v Barceloně, kde rodák z Mallorky triumfoval vedle loňska a letoška také v letech 2005 až 2009. Během úspěšné série si ve finále hned čtyřikrát poradil s Ferrerem. "Jako obvykle - Rafa," poznamenal Ferrer, který už v sezoně získal tři tituly. "Prohrál jsem s ním počtvrté, ale on je prostě nejlepší," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články