Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Skvělý Berdych porazil Murrayho, v semifinále vyzve Djokoviče

Monte Carlo - Česká tenisová jednička Tomáš Berdych si na turnaji série Masters v Monte Carlu zahraje podruhé v kariéře v semifinále. Ve čtvrtfinále si dnes poradil se čtvrtým hráčem světa Britem Andym Murrayem po setech 6:7, 6:2 a 6:3. V semifinále se český hráč utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, který dnes smetl Nizozemce Robina Haase po setech 6:4 a 6:2.  Se srbským favoritem se Berdych dosud v kariéře utkal devětkrát a jen jednou dokázal Djokoviče porazit.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Petr David Josek

"Byl to náš další těžký, vyrovnaný a výborný zápas," řekl Berdych v rozhovoru pro Sky Sports. "Těžko říci, co rozhodlo. Snažil jsem se hrát svou hru, být agresivní, a když mi tohle funguje, můžu porazit kohokoli. Vítězství nad Andym mi dodává hodně sebevědomí do dalšího zápasu."

První set proti Murraymu ztratil Berdych až v tie-breaku poměrem 4:7, když před tím nedokázal proměnit čtyři setboly. Následující dvě sady už ale byly záležitostí sedmého hráče světa, který vyhrál i pátý zápas na antuce v sezoně.

"Hrál velmi dobře, diktoval tempo hry a umisťoval údery," řekl po zápase Murray, který hrál v tomto týdnu na antuce první soutěžní zápasy v sezoně. "Vždycky mi chvíli trvá, než si na tenhle povrch zvyknu. Nepřijde to hned, musím zlepšit hodně věcí," přidal.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2 744 225 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále: Berdych (6-ČR) - A. Murray (3-Brit.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) 6:2, 6:0.

"Tomáš byl celou dobu lepší a nerozhodil ho ani prohraný první set a nevyužité velké šance," řekl Berdychův trenér Tomáš Krupa, kterému po zápase gratuloval Ivan Lendl, kouč Murrayho. "Porážku nesl v klidu a sportovně," uvedl Krupa.

V Monte Carlu už si Berdych v semifinále zahrál v roce 2007, kdy prohrál s Rafaelem Nadalem. Španělského tenistu, který může získat osmý titul z Monte Carla za sebou, dnes čeká čtvrtfinále se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články