Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Italky přijely zkusit vyhrát, šance považují za vyrovnané

Ostrava - Hájit pozici světových fedcupových jedniček budou italské tenistky v semifinále proti českému týmu. Výběr kapitána Corrada Barazzuttiho si věří, i když se v Ostravě bude hrát na rychlém povrchu. Šance považují hosté za vyrovnané. V pátek v poledne bude rozlosováno pořadí zápasů. Sobotní dvouhry začínají ve 12:00, v neděli se začne o hodinu dříve. Přímé přenosy nabídne ČT4 a www.sportzive.cz.

Roberta Vinciová a Flavia Pennettaová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Přijeli jsme sem zkusit vyhrát. Mám nejlepší tým italské historie, jsme stále první na světě a šance jsou padesát na padesát," řekl Barazzutti. Doufá, že má větší šanci uspět než v únoru, kdy v Ostravě vedl tenisty v 1. kole Davisova poháru a na český tým jeho hráči nestačili. Ve Fed Cupu je ale situace jiná. Italky vyhrály soutěž v letech 2006, 2009 a 2010 a jsou počtvrté za sebou v semifinále. "Vidíte, jsme pořád první v žebříčku," ukázal Barazzutti na pořadí Fed Cupu.

Italky mají vyrovnané kvarteto, všechny hráčky jsou do třicítky světového žebříčku dvouhry. A tak Barazzuttiho nemusí mrzet, že je z formy dvanáctka Francesca Schiavoneová, protože se daří Saře Erraniové (28.), vítězce turnaje v Barceloně. Roberta Vinciová je devatenáctá a Flavia Pennettaová čtyřiadvacátá. "Jsou skvělé a to je základ úspěchu. Vyhrávají ve Fed Cupu i na turnajích," řekl kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Italský tým se připravuje na semifinále

"Bude to náročné utkání a jako vždy musíme podat co nejlepší výkon, hrát náš nejlepší tenis, protože chceme do dalšího finále," uvedla Pennettaová, která jako poslední předloni v Římě dokázala ve Fed Cupu zdolat Petru Kvitovou. "Ale to bylo na antuce," řekla Pennettaová. "Kvitová se od té doby výrazně zlepšila, má výborný servis, nebezpečnou levačku a na rychlém povrchu bude silná."

České hráčky na italské antukářky zvolily rychlý halový povrch. "Měla by to být naše zbraň," řekla v týdnu Kvitová. Italky se tvářily, že jim povrch problémy nedělá. "Kurt je rychlý, ale líbí se nám," tvrdila Vinciová. "Máme čas si na něj zvyknout," dodala Erraniová.

Roberta Vinciová zkouší kurt v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zatímco na české straně je prakticky jasné, že do dvouher nastoupí světová trojka Kvitová a Lucie Šafářová (23.), Italky mohou se sestavou šachovat. Barazzutti už hráčkám nominaci na sobotu oznámil, ale jinak sestavu tají. "Počkejte si na los," usmál se.

Je otázkou, jestli nastoupí Schiavoneová. Předloňská vítězka a loňská finalistka Roland Garros neprožívá dobré období. Z posledních deseti zápasů vyhrála jen tři. "Tenis je nahoru dolů a statistiku vidíte. Ano, jsem dole," špitla. "Ale uvidíme, ve Fed Cupu jsou důležité tři body, a jestli dostanu šanci, budu bojovat," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články