Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych porazil v Monte Carlu Chorvata Čiliče

Monte Carlo - Český tenista Tomáš Berdych zvládl svůj úvodní zápas na turnaji v Monte Carlu a postoupil do třetího kola. Sedmý hráč světa si dnes poradil s Chorvatem Marinem Čiličem po setech 7:6, 6:1 a jeho dalším soupeřem bude Japonec Kei Nišikori.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletý Berdych zdolal Čiliče ve čtvrtém z pěti dosavadních vzájemných zápasů. Spolu s nedávnými dvěma duely Davisova poháru se Srbskem si tak česká jednička udržela neporazitelnost na antuce v sezoně.

Sedmnáctý hráč světového žebříčku Nišikori si poradil s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem 6:4, 6:2 a proti Berdychovi nastoupí potřetí v kariéře. V obou dosavadních duelech na tvrdém povrchu zvítězil, naposledy v listopadu v Basileji.

Úspěšný vstup do antukové sezony má za sebou také první hráč světa Novak Djokovič. Srbský tenista porazil Andrease Seppiho z Itálie 6:1, 6:4 a v třetím kole se utká s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. "Na antuce jsem nehrál soutěžní zápas od loňského Roland Garros, takže jsem s výkonem spokojen," uvedl Djokovič.

Za ziskem osmého titulu v Monte Carlu za sebou zdárně vykročil Španěl Rafael Nadal, který si poradil s Jarkkem Nieminenem z Finska po setech 6:4 a 6:3. Druhý hráč světového žebříčku by na oblíbeném místě rád ukončil dlouhé čekání na turnajový triumf, z kterého se radoval naposledy loni na Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články