Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Tenistky před Itálií: Hlavně se nepouštět do dlouhých výměn

Ostrava - Rychlý povrch a krátké výměny, to jsou zbraně, kterými chtějí české tenistky v semifinálovém utkání Fed Cupu s Itálií v Ostravě o víkendu přerušit sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech. Z poslední výhry se ještě společný československý výběr radoval před dlouhými devatenácti lety.

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Současná reprezentace s kapitánem Petrem Pálou má v paměti dva roky starou prohru 0:5 v semifinále v Římě. Mezi vzpomínkami je i nepříliš kvalitní antukový kurt, kde Petra Kvitová a spol. neuhrály ani bod. "To snad nebyla ani antuka, to bylo pole. Rychlý povrch, který máme v Ostravě, bude, věřím, naše velká výhoda," řekla Kvitová.

Český tým si rychlý dvorec nevybral náhodou. Italský výběr hrající ve složení Francesca Schiavoneová (12. v žebříčku WTA), Roberta Vinciová (19.), Flavia Pennettaová (24.) a Sara Erraniová (28.) holduje spíše pomalejším povrchům a hráčky se vyžívají v delších výměnách. "Hodně to tady lítá. Bude to spíše o returnu a servisu, o výměnách moc ne," podotkla wimbledonská vítězka Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko... před Fed Cupem

Světová trojka Kvitová i česká dvojka Lucie Hradecká se shodly, že největší potíže může dělat domácím hráčkám Pennettaová. "Co se týká rychlosti hry, bude asi nejnepříjemnější, hraje z nich nejrychleji. Schiavoneové tenhle povrch vyhovovat nebude, Erraniová sice letos hraje slušně a vyhrála dva turnaje, ale taky se to na ni musí rychle pustit, protože dobře běhá," řekla Kvitová.

Češky si na ostravský kurt zvykají od pondělka, hru zrychluje i patnáctiletý sparingpartner David Pojlak. "Naše rychlá hra na ně bude platit," nepochybuje Šafářová, 23. hráčka žebříčku. Se všemi Italkami má kladnou bilanci až na Vinciovou, která by však podle prognóz do singlu nemusela zasáhnout. "Naposledy jsem nedávno hrála v Torontu s Franceskou na tvrdém povrchu a celkem lehce ji porazila. Doufám, že to tady bude podobné," uvedla Šafářová. "Nejkomplexnější z nich bude určitě Pennettaová, dokáže se více přizpůsobit na rychlý povrch, umí být i hodně nebezpečná," dodala.

Plusem českého družstva by měla být sehraná deblová dvojice Andrea Hlaváčková - Lucie Hradecká, která se dostala mezi nejlepší páry světa. "Nesmíme se s nimi pouštět do dlouhých výměn. Vždycky jsme je porážely tím, že jsme výměny ukončovaly co nejdřív a toho se musíme držet. Jakmile je necháme usadit v pozicích, můžou být nepříjemné," nastínila Hradecká.

Tenistky se odreagovaly výběrem barevných šatů

Týdenní příprava nejde naplnit jen tréninkem, a tak si české tenistky užily i jiné radovánky. Nápad oslavit společně narozeniny se zrodil u vedení fedcupového týmu, když v únoru v rámci prvního kola v Německu slavily Iveta Benešová s Lucií Šafářovou a ostatním dívkám bylo líto, že během fedcupových termínů narozeniny nemají.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciální narozeninový den českých tenistek

Odpoledne před dalším tréninkem si hráčky odskočily do jednoho z obchodních domů, kde vybíraly jednotné šaty na společný slavnostní banket. "Střih je originální, takže nebudeme normální holky. Jsou veselé a letní, takže snad přivoláme lepší počasí," řekla Petra Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články